US OPEN

US Open: Γκοφ και Σαμπαλένκα διεκδικούν το στέμμα

Aryna Sabalenka, right, of Belarus, shakes hands with Coco Gauff, of the United States, following her victory over Gauff at the BNP Paribas Open tennis tournament Wednesday, March 15, 2023, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Aryna Sabalenka, right, of Belarus, shakes hands with Coco Gauff, of the United States, following her victory over Gauff at the BNP Paribas Open tennis tournament Wednesday, March 15, 2023, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Το βράδυ του Σαββάτου η Κόκο Γκοφ και η Αρίνα Σαμπαλένκα διεκδικούν τον τίτλο στο US Open και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα.

Κόκο Γκοφ και Αρίνα Σαμπαλένκα το βράδυ του Σαββάτου (09/09, 23.00, Eurosport 1, LIVE από το SPORT24) θα διεκδικήσουν το στέμμα στο US Open.

Η 19χρονη Αμερικανίδα θέλει τον πρώτο της τίτλο σε Grand Slam στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό και δεδομένα θα έχει την υποστήριξη του κοινού στο κορτ.

Στην αντίπερα όχθη η Σαμπαλένκα ψάχνει τον δεύτερο τίτλο της σε Grand Slam μετά από εκείνον που κατέκτησε στην αρχή της χρονιάς στο Australian Open.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Η Γκολ απέκλεισε δύσκολα την Σιέγκεμουντ στον πρώτο γύρο αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή. Στη συνέχεια νίκησε 2-0 σετ την Αντρέεβα, πριν χρειαστεί να κάνει νέα ανατροπή απέναντι στην Μέρτενς.

Τρία σετ χρειάστηκε και κόντρα στην Βοζνιάκι για να φτάσει στα προημιτελικά. Εκεί επιβλήθηκε 2-0 σετ της Οσταπένκο, ενώ το ίδιο συνέβη και στον ημιτελικό απέναντι στην Μούχοβα.

Στην αντίπερα όχθη η Σαμπαλένκα έφτασε μέχρι τον ημιτελικό δίχως να χάσει σετ. Επικράτησε 2-0 σετ κατά σειρά τον Ζαβένσκα, Μπάρατζ, Μπουρέ, Κασάτκινα, Ζενγκ.

Στον ημιτελικό έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στην Μάντισον Κις, έχασε το πρώτο σετ με 6-0, αλλά κατάφερε να κατακτήσει τα επόμενα δύο στο τάι μπρέικ.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Κόκο Γκοφ έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες πέντε φορές με την Αμερικανίδα να μετρά 3 νίκες, ενώ η Λευκορωσίδα έχει επικρατήσει δύο φορές.

Από τις πέντε αναμετρήσεις οι τέσσερις έχουν διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια με τις δύο αθλήτριες να έχουν από δύο επικρατήσεις, ενώ η Γκοφ είχε νικήσει στη μοναδική τους που έγινε σε χωμάτινη.

Ο τελευταίος τους αγώνας έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Indian Wells με την Σαμπαλένκα να επικρατεί με 2-0 σετ (6-4, 6-0).

Τα οικονομικά δεδομένα του τελικού και οι θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη

Φυσικά, στον τελικό διακυβεύονται ακόμα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το ποια από τις δύο αθλήτριες θα φύγει από τις ΗΠΑ πλουσιότερη κατά 2.760.372 ευρώ.

Αυτό είναι το χρηματικό έπαθλο για τη νικήτρια του US Open. Η ηττημένη δε θα φύγει παραπονεμένη αφου θα προσθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό 1.380.186 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ό,τι και να γίνει στον τελικό η Αρίνα Σαμπαλένκα θα είναι στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα. Αντίθετα η έκβαση του τελικού θα κρίνει τη θέση της Κόκο Γκοφ.

Η 19χρονη Αμερικανίδα αν πάρει τον τίτλο θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο3, ενώ εάν χάσει θα βρεθεί στο Νο5.

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ