US OPEN

US Open: Αρίνα Σαμπαλένκα και Κόκο Γκοφ προκρίθηκαν στον τελικό

Η Αρίνα Σαμπαλένκα
Η Αρίνα Σαμπαλένκα πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του US Open @ 2023 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Αρίνα Σαμπαλένκα και Κόκο Γκοφ έκλεισαν θέση για τον τελικό του US Open με τη Λευκορωσίδα να θέλει να προσθέσει ένα ακόμα Grand Slam στο παλμαρέ της και την Αμερικανίδα να πανηγυρίσει τον μεγαλύτερο τίτλο της.

Η Μάντισον Κις δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα, καθώς ηττήθηκε 2-1 σετ (0-6, 7-6, 7-6) και στέρησε από το αμερικανικό κοινό έναν τελικό Αμερικανίδων τενιστριών στο US Open.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια έκανε ένα κάκιστο ξεκίνημα, ωστόσο κατάφερε να φέρει τούμπα τη μονομαχία, ξεπερνώντας και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Arthur Ashe που στήριζε την Κις. Η μονομαχία των δύο τενιστριών διήρκησε 2 ώρες και 32 λεπτά.

Το πρώτο εισιτήριο του τελικού εξασφάλισε η Κόκο Γκοφ, η οποία νίκησε 2-0 σετ (6-4, 7-5)την Καρολίνα Μούχοβα, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διεκόπη στο πρώτο σετ, εξαιτίας της διαμαρτυρίας ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή που εμπόδιζαν η διεξαγωγή του αγώνα.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός σε grand slam για τη 19χρονη Αμερικανίδα μετά το Roland Garros του 2022, όταν ηττήθηκε από τη Σβιόντεκ.

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ