US OPEN

US Open: Αποκλεισμός για Σβιόντεκ, έχασε το Νο1 από την Σαμπαλένκα

Iga Swiatek, of Poland, returns to Jelena Ostapenko, of Latvia, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 3, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Iga Swiatek, of Poland, returns to Jelena Ostapenko, of Latvia, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 3, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Η Γέλενα Οσταπένκο νίκησε 2-1 σετ την Ίγκα Σβιόντεκ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, όπου την περίμενε η Κόκο Γκοφ. Η Αρίνα Σαμπαλένκα θα σκαρφαλώσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του τουρνουά.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Ιγκόρ Σβιόντεκ στο US Open, καθώς στον 4ο γύρο αποκλείστηκε από την Γέλενα Οσταπένκο με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-1) και όχι μόνο δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο και να κάνει το back to back, αλλά θα χάσει και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Αρίνα Σαμπαλένκα θα σκαρφαλώσει στην κορυφή μετά το τέλος του αμερικάνικου Grand Slam.

Η 26χρονη Λετονή, Νο21 και κάτοχος του Roland Garros το 2017, έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και σημείωσε την 4η νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Σβιόντεκ, γεγονός που αποδεικνύει ότι την "έχει" για τα καλά όταν τίθενται αντιμέτωπες.

Νωρίτερα, η Κόκο Γκοφ (Νο6) έβαλε τέλος στην επιστροφή της Καρολίν Βοζνιάκι στη Νέα Υόρκη, επικρατώντας με 6-3, 3-6, 6-1 της Δανέζας και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η 19χρονη Αμερικανίδα θα βρεθεί σε προημιτελική φάση στο τουρνουά της χώρας της.

Το άλλο ζευγάρι των προημιτελικών για το πάνω μέρος του ταμπλό είναι το Κιρστέα - Μούχοβα, με την Ρουμάνα να αποκλείσει την Μπελίντα Μπένσιτς και την Τσέχα να αφήνει εκτός την Ξίνιου Γουάνγκ.

TAGS US OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ