UNITED CUP

United Cup: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έκαναν το 4-1 για την Ελλάδα κόντρα στη Βουλγαρία

Stefanos Tsitsipas, left, and Maria Sakkari, of Greece, right, celebrate a point during "The Tennis Plays for Peace" exhibition match to raise awareness and humanitarian aid for Ukraine Wednesday, Aug. 24, 2022, in New York. The 2022 U.S. Open Main Draw will begin on Monday, Aug. 29, 2022. (AP Photo/Frank Franklin II)
Stefanos Tsitsipas, left, and Maria Sakkari, of Greece, right, celebrate a point during "The Tennis Plays for Peace" exhibition match to raise awareness and humanitarian aid for Ukraine Wednesday, Aug. 24, 2022, in New York. The 2022 U.S. Open Main Draw will begin on Monday, Aug. 29, 2022. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν των Τοπάλοβα και Αντρέεφ με 2-0 σετ και έκαναν το 4-1 για την Ελλάδα κόντρα στη Βουλγαρία.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στη σειρά αναμετρήσεων με τη Βουλγαρία για τον 1ο όμιλο του United Cup με το ελληνικό δίδυμο να επικρατεί με 6-4, 6-4 σε 74 λεπτά των Τοπάλοβα/Αντρέεφ, οι οποίοι είχαν πάρει τη θέση των Τόμοβα/Ντιμιτρόφ που δεν αγωνίστηκαν.

Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο set ήταν παρόμοια, με το ελληνικό δίδυμο να κάνει εξαιρετικές εκκινήσεις αλλά να δυσκολεύεται να κλείσει τα sets στο τέλος.

Το ελληνικό δίδυμο προηγήθηκε με 3-0 έχοντας “σπάσει” δις το service των αντιπάλων τους, οι οποίοι ωστόσο πήραν πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service μειώνοντας σε 3-1. Στο αμέσως επόμενο game Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έφτασαν σε νέο break και στη συνέχεια με εύκολο hold έκαναν το 5-1.

Από εκεί και πέρα ένα μικρό black-out από ελληνικής πλευράς, έδωσε την ευκαιρία στο βουλγαρικό δίδυμο να μειώσει σε 5-4 σβήνοντας παράλληλα τρία set-points, αλλά τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να κλείνουν το set αμέσως μετά με love game.

Κάπως ανάλογα κυμάνθηκε και το 2ο set με το ελληνικό δίδυμο να παίρνει προβάδισμα και πάλι με 5-1 έχοντας φτάσει σε δύο break, με τους Τοπάλοβα και Αντρέεφ να μείνουν για μια ακόμη φορά σε 5-4 έχοντας σώσει δύο match-point.

Όμως όπως και στο 1ο, έτσι και στο 2ο set Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έφτασαν με love game στην κατάκτηση του 10ου game φτάνοντας στη νίκη και την ελληνική ομάδα στο 4-1 απέναντι στη Βουλγαρία.

Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Επόμενος αντίπαλος είναι το Βέλγιο το οποίο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το διήμερο 2-3/1 με στόχο την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στον τελικό των πόλεων.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS UNITED CUP ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ