UNITED CUP

United Cup: Η ασταμάτητη Σάκκαρη σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό

Η Μαρία Σάκκαρη στο WTA Finals
Η Μαρία Σάκκαρη στο WTA Finals © 2022 LM OTERO / AP IMAGES

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ την Μέρτενς και σφράγισε την πρόκριση της Ελλάδας στην επόμενη φάση του United Cup.

Η Μαρία Σάκκαρη παίζοντας εξαιρετικό τένις επικράτησε της Ελίζε Μέρτενς με 6-1, 7-5 σφραγίζοντας την πρωτιά στον Α’ όμιλο για την ελληνική ομάδα και παράλληλα την έστειλε στον τελικό του Περθ.

Στο 1ο set η Σάκκαρη ήταν απλά εντυπωσιακή. Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε break με το “καλημέρα” στη συνέχεια κατέκτησε τα επόμενα 6 games κάνοντας το 1-0 σε μόλις 29 λεπτά.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο η Σάκκαρη (εκτός από το πρώτο service-game) ήταν εξαιρετική από τη θέση του service κερδίζοντας το 80% των πόντων από το 1ο (8/10), αλλά και το 60% από το 2ο (6/10), την ίδια ώρα που η Μέρτενς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κερδίζοντας μόλις 8 πόντους από το service της.

Στο 2ο set η Σάκκαρη βρήκε πρώτη break (1-0), με τη Μέρτενς να τον παίρνει άμεσα πίσω (1-1), αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να απαντά και πάλι με νέο break (2-1) και στη συνέχεια με το πρώτο hold στο set να κάνει το 3-1 και το 4-2 λίγο αργότερα.

Η Βελγίδα μείωσε εκ νέου σε 4-3, παίρνοντας παράλληλα ιατρικό τάιμ-άουτ αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στον δεξί της ώμο. Με την επιστροφή των δύο τενιστριών στο court η Μερτένς κατάφερε να πάρει πίσω και το 2ο break της Σάκκαρη ισοφαρίζοντας σε 4-4 και με νέο hold να πάρει προβάδισμα με 5-4.

Ωστόσο, η Σάκκαρη που στο 2ο set αντιμετώπισε πρόβλημα στο 2ο service, κατέκτησε τα επόμενα τρία τελευταία games του αγώνα παίρνοντας και τους 12 πόντους από τους 13 πόντους που διεκδικήθηκαν φτάνοντας στη νίκη και οδηγώντας την ελληνική ομάδα στον τελικό του Περθ, εκεί όπου θα περιμένει είτε τη Γαλλία, είτε την Κροατία.

Ακολουθεί το μονό ανδρών με τον Στέφανο Σακελλαρίδη να παίζει απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS UNITED CUP ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ