Τζόρτζι Τζόκοβιτς: “Ο Νόβακ θέλει να παίξει μπροστά στους Έλληνες, να καθιερώσουμε το τουρνουά τένις στην Αθήνα”

Ο διευθυντής του Hellenic Championships ATP 250 και αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζόρτζι, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επόμενη ημέρα του τουρνουά, την ανταπόκριση του κόσμου και το υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων.
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για το Hellenic Championship ATP 250, ο διευθυντής του τουρνουά Τζόρτζι Τζόκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του να καθιερωθεί η διοργάνωση στην Αθήνα, αποτρέποντας την επιστροφή της στο Βελιγράδι.
Με την απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς να μεταφέρει το τουρνουά από τη Σερβία στην ελληνική πρωτεύουσα, η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στον διεθνή χάρτη του τένις. Το ATP 250 θα φιλοξενηθεί στο Telecom Center Athens, εντός των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, από την 1η έως τις 8 Νοεμβρίου.
Ο Τζόρτζι Τζόκοβιτς, πρώην επαγγελματίας τενίστας και μικρότερος αδερφός του Νόβακ, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η οργανωτική ομάδα για την επιτυχή μεταφορά του τουρνουά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα – μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη.
Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συνεργατών του, τονίζοντας πως χωρίς αυτούς η διοργάνωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
“Πιστεύω πως θα είναι μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση αυτού του είδους στην Αθήνα και στην Ελλάδα εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.
Η οργάνωσή της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν μια τεράστια πρόκληση, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο να μιλάμε στη Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση που έχουμε μπροστά μας”.
Τα μελλοντικά σχέδια για τη διοργάνωση: “Δεν αντιμετωπίζουμε αυτό το τουρνουά ως μια μεμονωμένη διοργάνωση, επιθυμούμε να το καθιερώσουμε για πολλά χρόνια στην Αθήνα, καθώς είναι μία αγορά που είχε να προσεγγιστεί 30 χρόνια.
Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να προσφέρουμε μια επιτυχημένη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, ώστε το ATP να είναι ικανοποιημένο από την εποπτεία και τη συνεργασία, και ευελπιστούμε από τον Νοέμβριο κιόλας, μετά το πέρας του τουρνουά να διαπραγματευτούμε την παράταση της άδειας για αρκετά ακόμη χρόνια”.
Αναφορικά με το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων: “Έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, το όριο συμμετοχής για το κυρίως ταμπλό είναι στο νούμερο 56, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι ή και όλοι οι παίκτες θα προέρχονται από τους 50 καλύτερους του κόσμου.
Αυτό καθιστά τη διοργάνωσή μας μία από τις πιο ισχυρές της κατηγορίας ATP 250 σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό αγωνιστικό κύκλο“.
Για την ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στο εγχείρημα: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που, από τη στιγμή που ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων πριν από 6–7 ημέρες, η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή. Αυτό σημαίνει ότι το τουρνουά θα έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς.
Ο χώρος διεξαγωγής είναι μεγάλος, με χωρητικότητα έως 17.500 θεατές για την εκδήλωση της Αθήνας. Για εμάς, ως οργανισμό, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη χωρητικότητα και να γεμίσουν οι εξέδρες, καθώς η διοργάνωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο“.
Σχετικά με τις φήμες περί αμφίβολης συμμετοχής του αδερφού του, Νόβακ Τζοκοβιτς:
“Βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. Είναι ένας mastermind όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Κάνει ό,τι μπορεί σχετικά με αυτό και δίνει όσα μπορεί για να λάβει μέρος στο τουρνουά μπροστά στο ελληνικό κοινό”.
Έπειτα, ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς αποκάλυψε πως έχουν ήδη γίνει συζητήσεις για τη διοργάνωση ενός τουρνουά της WTA στην Αθήνα. Αν και οι αρχικές διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία, το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό, καθώς οι επαφές συνεχίζονται με στόχο την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Σέρβος διευθυντής του Hellenic Championship ATP 250 ανέφερε πως η δημιουργία ενός θεσμού της WTA στην ελληνική πρωτεύουσα θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για το τένις γυναικών στη χώρα.
Επιπρόσθετα, τόνισε πως μια τέτοια διοργάνωση θα έδινε την ευκαιρία στη Μαρία Σάκκαρη να αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό, ακολουθώντας το παράδειγμα του Στέφανου Τσιτσιπά.
“Όσον αφορά τη Μαρία Σάκκαρη και τουρνουά της WTA, έχουμε επαφές και συζητήσεις για τουλάχιστον τρεις μήνες. Δεν θα γίνει κάποια διοργάνωση φέτος, αλλά γίνονται διαπραγματεύσεις για του χρόνου.
Θα ήταν πραγματικά πολύ σπουδαίο, μία τενίστρια όπως η Μαρία Σάκκαρη ν’ αποτελέσει το brand name σε μία διοργάνωση της WTA, ώστε να κατάφερει να παίξει μπροστά στο ελληνικό κοινό όπως θα κάνει σε λίγες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς”.