ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τζόκοβιτς: "Υποψήφιος για μετάλλιο ο Τσιτσιπάς"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έβαλε τον Στέφανο Τσιτσιπά ανάμεσα στους υποψήφιους για ένα μετάλλιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκινά αυτό το Σάββατο στο Τόκιο την πορεία για το "Golden Slam": τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο την ίδια σεζόν.

Κανένας άνδρας δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και ο Σέρβος, Νο 1 του παγκόσμιου τένις, θα επιχειρήσει να μιμηθεί το κατόρθωμα της Στέφι Γκραφ από το 1988.

"Νιώθω πολύ καλά σωματικά και ψυχικά. Είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο δυνατό" είπε ο «Νόλε», ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και θα κάνει πρεμιέρα στις 24/7 με τον Βολιβιανό Ούγκο Ντέλιεν.

"Δεν έχω πολλές εμπειρίες τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς τον Ράφα και τον Ρότζερ. Θα είναι περίεργο, αλλά υπάρχουν αρκετοί παίκτες όπως ο Τσιτσιπάς, ο Μεντβέντεφ... υποψήφιοι για να κατακτήσουν μετάλλιο" αναγνώρισε.

Ο Τζόκοβιτς αισθάνεται τυχερός που κατάφερε να είναι στους τρίτους του Ολυμπιακούς Αγώνες. "Είναι προνόμιο να είμαι μέλος της Σερβικής ομάδας στους Αγώνες για τρίτη φορά. Η Ολυμπιακή εμπειρία είναι μία από τις πιο ξεχωριστές. Το να είμαι σε θέση να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και να είμαι μέλος μιας ομάδας μου δίνει πολλή ενέργεια. Το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Εκπροσωπώ πάντα τον εαυτό μου, όμως αυτή τη φορά δεν είμαι μόνος μου, το ομαδικό πνεύμα είναι μαζί μου στο γήπεδο. Σου δίνει φτερά για να παίξεις καλύτερα" εξήγησε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

"Είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά επικεντρώνομαι μόνο στην επόμενη πρόκληση. Θα μιλήσουμε για την ιστορία αν όλα πάνε καλά στο τέλος του τουρνουά" είπε.

Όσον αφορά την απουσία θεατών από τις εξέδρες, ο νικητής των 20 γκραν σλαμ αναγνώρισε ότι τον έκανε να σκεφτεί πολύ για την παρουσία του στο Τόκιο.

«Είχα αμφιβολίες, αλλά τελικά αποφάσισα να έρθω και είμαι χαρούμενος, γιατί για μένα υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι όμορφα για τους Αγώνες και προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτά ώστε να εμπνεύσουν το παιχνίδι μου» πρόσθεσε ο Σέρβος. «Οι φίλαθλοι είναι ένας από τους μεγάλους λόγους, για τους οποίους συνέχισα να παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο για τόσα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ