ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Το σκεπτικό της απόφασης της ακύρωσης της βίζας αναφέρει φόβους ότι θα ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ζβέρεφ στο ATP Finals
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ζβέρεφ στο ATP Finals © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ δημοσίευσαν το σκεπτικό της απόφασης του Άλεξ Χοκ για την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς όπου αναφέρονται 5 βασικοί λόγοι, μεταξύ των οποίων είναι ότι ίσως ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα λόγω της δημοτικότητας του Σέρβου.

Ο Άλεξ Χοκ ήταν ο άνθρωπος που ακύρωσε (για δεύτερη φορά) την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 στον κόσμο), με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για "λόγους υγείας για το γενικό καλό". Τώρα όμως έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του σκεπτικού όπως τις παρουσίασε η νομική ομάδα του Σέρβου, οι οποίες και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, στο σκεπτικό της απόφασης ο Χοκ αναφέρει μία σειρά από λόγους για τους οποίους ακύρωσε την βίζα του Νόλε. Μεταξύ άλλων λοιπόν εκφράζει φόβους ότι η παραμονή του στην Αυστραλία ίσως "ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα" λόγω της δημοτικότητας του Σέρβου, ενώ αναφέρεται και στην άρνηση του Τζόκοβιτς να μπει σε καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός.

Μάλιστα, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως μπορεί μεν ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς να μην αποτελεί κίνδυνο να μεταδώσει τον κορονοϊό, εντούτοις η παρουσία του στην Αυστραλία αποτελεί ρίσκο για την υγεία της χώρας λόγω των απόψεών του για τον κορονοϊό και του στάτους του, εμφανίζοντας παραδείγματα όπου ο Σέρβος μίλησε δημόσια εναντίον του εμβολίου.

Ο Χοκ παρουσιάζει μάλιστα πέντε λόγους που η παρουσία του Τζόκοβιτς κρίνεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και για αυτό ακύρωσε την βίζα του, οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Η πιθανότατα να ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα και/ή
2. Η ενίσχυση της άποψης της μειονότητας που παραμένει ανεμβολίαστη και/ή
3. Η πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δεν θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου και/ή
4. Οι ανεμβολίαστοι να νοσήσουν σοβαρά και/ή
5. Η αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς από την πλευρά της αναφέρει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί του Χοκ δεν έχουν βάση και λογική, αφού δεν πιστεύουν ότι ο Νόλε μπορεί να θεωρηθεί ως μπροστάρης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, αναφέροντας ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις στο σκεπτικό της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης ότι μπορεί ο κύριος Τζόκοβιτς να ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ