ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Το μυστικό που τον διατηρεί στην κορυφή στα 36 του χρόνια

Serbia's Novak Djokovic reacts after beating Italy's Jannik Sinner to win their men's singles semifinal match on day twelve of the Wimbledon tennis championships in London, Friday, July 14, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)
Serbia's Novak Djokovic reacts after beating Italy's Jannik Sinner to win their men's singles semifinal match on day twelve of the Wimbledon tennis championships in London, Friday, July 14, 2023. (AP Photo/Alastair Grant) © 2023 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή στα 36 του χρόνια χάρη στη διατροφή του, που βασίζεται σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του τένις. Το μυστικό της καλής φυσικής κατάστασης του 36χρονου δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις πολλές ώρες προπόνησης που αφιερώνει καθημερινά για να παραμείνει σε φόρμα.

Οι αθλητές γνωρίζουν καλά ότι η σωστή διατροφή είναι προϋπόθεση για να κάνει κανείς πρωταθλητισμό. Βέβαια, δεν έχουν όλοι τις ίδιες διατροφικές συνήθειες.

Ο Σέρβος ασχολείται σχολαστικά με τη διατροφή του, η οποία βασίζεται στις πρωτεΐνες και στους υδατάνθρακες. Μόλις ξυπνάει ο "Νόλε" πίνει ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι για να ενυδατώσει τον οργανισμό του πριν το πρωινό του γεύμα του. Το πρώτο του γεύμα είναι ένα υγιεινό smoothie, στο οποίο συνδυάζονται λαχανικά και φρούτα.

Μετά την πρωινή του προπόνηση, ο Τζόκοβιτς προσλαμβάνει υδατάνθρακες, προκειμένου να ανακτήσει ενέργεια. Ρύζι, λαχανικά με άμυλο (πατάτα ή καλαμπόκι), όσπρια ή πουρές λαχανικών είναι μερικά από τα πιάτα που πρωταγωνιστούν στη διατροφή του. Ο κάτοχος των 23 Grand Slam έχει αποκλείσει το ψάρι, το κρέας καθώς και αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ SPORTS & GOSSIP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ