ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Θα θυσιάσω τίτλους αν με υποχρεώσουν να εμβολιαστώ"

O Νόβακ Τζόκοβιτς
O Νόβακ Τζόκοβιτς © 2021 ANDY BROWNBILL/AP IMAGES

Σε μεγάλη συνέντευξή του στο BBC ο Νόβακ Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι δεν ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ωστόσο θέλει να διαλέγει τι θα βάλει στο σώμα του, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί θα θυσιάσει την συμμετοχή του στο Roland Garros και το Wimbledon για τα ιδανικά του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραχώρησε την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του στο BBC μετά την απέλασή του από την Αυστραλία πριν από το Australian Open και είχε να πει πολλά, ξεκινώντας με αυτό που θεωρούσε βασικό: Δεν είναι αντιεμβολιαστής, απλώς θέλει να ορίζει τι θα βάζει στο σώμα του.

Αυτό υποστήριξε έπειτα από ερώτηση που του έγινε για το γεγονός ότι ουσιαστικά έγινε σύμβολο για τους αντιεμβολιαστές με την απόφασή του να μην εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, απαντώντας πως "δεν ήμουν ποτέ εναντίον του εμβολιασμού. Έκανα εμβόλια ως παιδί. Πάντα όμως υποτήριζα την ελευθερία να διαλέγεις τι θα βάλεις στο σώμα σου".

Η επόμενη ερώτηση ήταν και η προφανής: Δεδομένου ότι ήδη υπάρχει αναφορά πως δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Roland Garros αν δεν εμβολιαστεί, τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον; Θα εμβολιαστεί για να αγωνιστεί στην Γαλλία ή στο Wimbledon; Η απάντηση ήταν σαφής: Όχι. "Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τίτλους αν με υποχρεώσουν να εμβολιαστώ, αυτό είναι ένα τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Οι αρχές που έχω για το τι θα βάλω στο σώμα μου είναι πιο σημαντικές από έναν τίτλο" απάντησε χαρακτηριστικά ο Σέρβος, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας στις δηλώσεις του. Πρόσθεσε πάντως ότι κρατάει το μυαλό του ανοιχτό στην πιθανότητα να εμβολιαστεί στο μέλλον, αφού "όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για να τελειώσουμε με τον κορονοϊό".

Κλείνοντας την συζήτηση, ο Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν θεώρησε πως ήταν πάνω από τους νόμους όταν μετέβη στην Αυστραλία για το Australian Open και είχε πάρει διαβεβαίωση πως θα έχει δικαίωμα εισόδου στην χώρα με ιατρική εξαίρεση, τόνισε ότι δεν πλαστογράφησε το θετικό δείγμα, ενώ αποκάλυψε και τον - κατά την γνώμη του - πραγματικό λόγο που απελάθηκε:

"Εκατομμύρια κόσμος έχει νοσήσει, οπότε παίρνω πολύ σοβαρά το ζήτημα. Δεν μου αρέσει να πιστεύει κάποιος ότι μου έγινε χάρη ώστε να βρεθεί ένα θετικό τεστ και να πάω στην Αυστραλία. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που τελείωσε το θέμα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο για εμένα.

Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι δεν απελάθηκα επειδή ήμουν ανεμβολίαστος ή έκανα λάθος με τον τρόπο που συμπλήρωσα τα χαρτιά μου ή επειδή παραβίασα κάποιους νόμους. Όλα αυτά εγκρίθηκαν. Απελάθηκα επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης ακύρωσε την βίζα μου θεωρώντας ότι θα δυναμώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην χώρα, κάτι με το οποίο διαφωνώ".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ