AUSTRALIAN OPEN

Τζόκοβιτς: Τα αδιανόητα επιτεύγματα του Νόλε που έφτασε τα 22 Grand Slam

Τζόκοβιτς: Τα αδιανόητα επιτεύγματα του Νόλε που έφτασε τα 22 Grand Slam
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open και πανηγύρισε το 22ο Grand Slam της καριέρας του και παράλληλα έκανε το απόλυτο 10/10 στην Αυστραλία.

Την ήδη τεράστια ιστορία του στο τένις συνεχίζει να μεγαλώνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε επικράτησε 3-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open και επιβεβαίωσε έτσι τον τίτλο του φαβορί.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που κατακτά Grand Slam μετά από τον Κεν Ρόσγουολ και τον Ρότζερ Φέντερερ, αφού έφτασε ως το τέλος της διαδρομής σε ηλικία 35 ετών και έξι μηνών.

Βέβαια, αυτό είναι μόνο ένα από τα κατορθώματα του Σέρβου αφού η λίστα των επιτευγμάτων του είναι μεγάλη.

Το αδιανόητο 10/10 στην Αυστραλία

Με τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο Australian Open και συνέχισε την εντυπωσιακή του παράδοση στην Αυστραλία.

Την Παρασκευή στα ημιτελικά έκανε το 10/10 σε ημιτελικούς και το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε ακριβώς στο ίδιο ποσοστό και σε τελικούς στο Australian Open. Ένα νούμερο αδιανόητο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Νόλε πέτυχε ακόμα δύο εντυπωσιακά ιστορικά κατορθώματα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πλέον ο μοναδικός μαζί με τον Ραφαέλ Ναδάλ που έχουν διψήφιο αριθμό τίτλων σε ένα Grand Slam.

Επιπρόσθετα, είναι μαζί με τον Ισπανό οι δύο που έχουν το απόλυτο 10/10 σε τελικό ενός τουρνουά Grand Slam. Φυσικά, πλέον τον έφτασε και σε τίτλους Grand Slam αφού συνολικά αμφότεροι έχουν από 22.

Πέρα από αυτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε τους 93 τίτλους σε τουρνουά της ATP και πλέον απέχει μόλις έναν από την τρίτη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ιβάν Λεντλ.

Την ίδια ώρα ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ στις νίκες σε ένα Grand Slam. Ο θρυλικός Ελβετός μετρά 89 στο κυρίως ταμπλό του US Open και πλέον τόσες έχει και ο Νόλε στην Αυστραλία.

Η chart race που δείχνει την κυριαρχία τους

Η μάχη των δύο αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα Grand Slam της χρονιάς. Όπως θα δείτε και στην Chart Race που ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει έναν τουλάχιστον τίτλο για έκτη διαδοχική χρονιά και δείχνει ικανός να συνεχίσει να προσθέτει τίτλους στη συλλογή του.

Ακριβώς από κάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι στο χρόνο βλέποντας χρονιά ανά χρονιά πως εξελίχθηκε η μάχη για την κορυφή της κατάταξης σε Grand Slam τίτλους στην Open Era (από το 1969 μέχρι σήμερα).

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ