ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς - Ρουντ 3-0: GOAT ο Νόλε που κατέκτησε ξανά το Roland Garros, έφτασε τα 23 Grand Slam και έγινε μύθος

Ο Τζόκοβιτς με την κούπα του Roland Garros
Ο Τζόκοβιτς με την κούπα του Roland Garros 2023 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε απόλυτα ελεγχόμενα 3-0 σετ του Ρουντ, κατέκτησε ξανά το Roland Garros και έγινε μύθος φτάνοντας τους 23 τίτλους σε Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την αποστολή του στο Roland Garros, αφού επικράτησε 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τον 23ο τίτλο του σε Grand Slam.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ, ο Νόλε κυριάρχησε απόλυτα στο Philippe-Chatrier, δεν άφησε περιθώρια στον Νορβηγό να αντιδράσει και για τρίτη φορά κατάφερε να πανηγυρίσει στο Παρίσι.

Το ματς: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε νευρικά στον τελικό με πολλά λάθη για το δικό του επίπεδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ρουντ ο οποίος έφτασε γρήγορα στο break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0.

Ο Νόλε άρχισε σταδιακά να ανεβάζει στροφές και έτσι κατάφερε να πάρει πίσω το break στο έβδομο game και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να φέρει το σετ στα ίσα με 4-4.

Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να ανεβαίνει όσο περνούσε η ώρα με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς μεγάλους πόντους ανάμεσα στους δύο. Ωστόσο, κανένας δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερο break με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ.

Εκεί μίλησε η τεράστια εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε ήταν απολαυστικός έχασε μόλις έναν πόντο από τον Ρουντ και έκλεισε έτσι το πρώτο σετ με 7-6 (1).

Έχοντας πάρει ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα ο 36χρονος Σέρβος μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και με γρήγορο break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0.

Από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν δύσκολο να ανατραπούν για τον Ρουντ αφού ο Τζόκοβιτς ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και έφτασε ελεγχόμενα στο 2-0 σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό από το δεύτερο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έψαχνε τρόπο να σπάσει το σερβίς του Κάσπερ Ρουντ δίχως να το καταφέρει.

Ο Νορβηγός κρατούσε το σερβίς του και δεν επέτρεπε στον Νόλε να φτάσει στο break. Τελικά, ο Τζόκοβιτς το κατάφερε στο ενδέκατο game και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να σφραγίσει τον τίτλο με το 7-5.


TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ