ATP FINALS

Τζόκοβιτς: "Περιμένω δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον Τσιτσιπά"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς @ 2022 STAS FILIPPOV / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την παρουσία του στο ATP Finals και αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του απέναντι στον Τσιτσιπά (14/11, 22.00) τονίζοντας ότι τον περιμένει ένας δύσκολος αγώνας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για την 15η συμμετοχή του στο Nitto ATP Finals και αποκλειστικός του στόχος είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου για 6η φορά, με την οποία θα ισοφαρίσει το ρεκόρ διοργάνωσης που κατέχει ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ.

Η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον 35χρονο Σέρβο αφού τοποθετήθηκε στο Red Group μαζί με τους Μεντβέντεφ, Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ.

Στην πρεμιέρα του κόκκινου γκρουπ τη Δευτέρα (14/11, όχι πριν τις 22.00), ο Νόλε θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά τον οποίον κέρδισε στις λεπτομέρειες, στο tie break του καθοριστικού σετ, στην πρόσφατη συνάντησή τους για τα ημιτελικά του Paris Masters.

"Τον έχω αντιμετωπίσει στα δύο τελευταία τουρνουά, στον τελικό της Αστάνα και στα ημιτελικά του Παρισιού. Και τα δύο ματς ήταν πολύ κλειστά, ειδικά αυτό στο Παρίσι. Ξέρω ότι με περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς, δίχως αμφιβολία" είπε ο Τζόκοβιτς στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής από το Τορίνο.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς θα συναντηθούν για 12η φορά, με τον Νόλε να έχει το πάνω χέρι στο H2H με 9-2 νίκες και 8 συνεχόμενες νίκες.

Στην περσινή διοργάνωση, ο Σέρβος έχασε στο tie break του 3ου σετ από τον μετέπειτα πρωταθλητή και μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

"Δεν νιώθω νέος σαν τους περισσότερους αγωνιζόμενους εδώ. Έχε περάσει πολύς καιρός από την πρώτη μου παρουσία σε ATP Finals αλλά νομίζω ότι είμαι σε καλή φόρμα. Ειδικά τους τελευταίους 4-5 μήνες. Κέρδισα το Wimbledon και τα περισσότερα indoor τουρνουά, πριν το ATP Finals" πρόσθεσε ο Νόλε.

Ο Τζόκοβιτς είχε κλειδώσει τη συμμετοχή του στο Τορίνο λόγω της κατάκτησης του Wimbledon, παρ'ότι μέχρι την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν εκτός Top8. Αν και έχασε πολλά και μεγάλα τουρνουά λόγω του αντιεμβολιαστικού του status, ο Σέρβος κατάφερε να διατηρήσει την καλύτερή του φόρμα στο δεύτερο μισό της περιόδου και πηγαίνει στο Τορίνο με ρεκόρ 37-7.

"Θα ήταν ένα τέλειο τέλος της σεζόν" είπε ο Τζόκοβιτς για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου στο ATP Finals. "Το κεράσι στην τούρτα, σίγουρα, αλλά είναι πολύ μακριά. Είναι μια μεγάλη εβδομάδα. Πρέπει να παίξεις τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πρέπει να παίξεις λίγο πολύ με όλους σε αυτό το τουρνουά τουλάχιστον μία φορά, οπότε ανυπομονώ. Έχω εμπειρία σε αυτό το τουρνουά, σε αυτό το format, πολλές φορές και ελπίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει".

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ