MONTE-CARLO MASTERS

Τζόκοβιτς: Ο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα σόκαρε τον Νόλε στην επιστροφή του στο Tour

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του στο Μόντε Κάρλο
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του στο Μόντε Κάρλο AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στην επιστροφή του Σέρβου στο Tour.

Η επιστροφή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Tour δεν ήταν αυτή που θα ήθελε. Ο Νόλε πλήρωσε την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και βρήκε απέναντί του έναν τρομερό Νταβίντοβιτς Φοκίνα ο οποίος τον πέταξε εκτός Monte Carlo επικρατώντας με 2-1 σετ.

Το Νο 46 της Παγκόσμιας κατάταξης πήρε έτσι τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του αφού για πρώτη φορά επικράτησε απέναντι στο Νο1, ενώ για μόλις δεύτερη κόντρα σε αθλητή του Top-10.

Από την άλλη ο Νόλες έδωσε μόλις τον τέταρτο αγώνα του μέσα στο 2022 και τον πρώτο έπειτα από σχεδόν δύο μήνες και ήταν φανερό πως δεν είχε ρυθμό.

Το ματς: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχε καθόλου αγωνιστικό ρυθμό στην έναρξη του αγώνα με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο Σέρβος είχε ελάχιστα καλά πρώτα σερβίς, ενώ έκανε και πολλά αβίαστα λάθη.

Ο Νόλε στο πρώτο σετ πέρασε μόλις το 67% (26/39) των πρώτων σερβίς του, ενώ πήρε του μισούς πόντους (13/26). Ταυτόχρονα είχε μόλις 8 winners, για 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Ισπανός είχε 14 για 7.

Την ίδια ώρα ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα είχε ορισμένους τρομερούς πόντους, όπως το backhand που θα δείτε ακριβώς από κάτω και έκανε τον Νόλε να τον χειροκροτήσει. Έτσι ήρθε φυσιολογικά το 6-3 του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα μπήκε δυνατά και παρα την άνοδο του Νόλε κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Η αντίδραση του Σέρβου δεν άργησε να έρθει και με break μείωσε σε 3-2. Ο Ισπανός απάντησε με break back για το 4-2, όμως ο Νόλε έφερε τούμπα το σετ με τρία διαδοχικά κερδισμένα games.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι είχε στριμώξει στα σχοινιά τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο 22χρονος Ισπανός με νέο break έκανε το 5-5 και στη συνέχεια οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους για να οδηγηθούμε στο tie break.

Στο τρίτο σετ ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κυριάρχησε απόλυτα. Όσο περνούσε η ώρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έμοιαζε να μένει από δυνάμεις και έτσι ο Ισπανός έφτασε στο 2-1 κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-1.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ