ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς: "Ο Ναδάλ απέδειξε πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι"

Ο Νοβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ραφαέλ Ναδάλ.
Ο Νοβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ραφαέλ Ναδάλ. 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ραφαέλ Ναδάλ μετά την ήττα του από τον σπουδαίο Ισπανό στον προημιτελικό του Roland Garros.

Ολα τα εύσημα στον Ναδάλ για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε και για την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του στο χώμα, έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος του συγκλονιστικού προημιτελικού τους στο Roland Garros, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Σέρβος παραδέχθηκε ότι είχε ευκαιρίες στο ματς τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, όπως το προβάδισμα με 5-2 games στο 4ο σετ, υποκλινόμενος στην αστείρευτη ψυχική και σωματική δύναμη του αντιπάλου του.

"Συγχαρητήρια στον Ναδάλ. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στις κρίσιμες στιγμές. Ξεκίνησε πολύ καλά το ματς. Εγώ δεν είχα καλό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνω πίσω 2-6, 0-3 με διπλό break. Απέκτησα το μομέντουν ανατρέποντας το σκορ στο 2ο σετ και επέστρεψα στη διεκδίκηση της νίκης. Όμως, μετά είχε 2-3 φανταστικά games στο ξεκίνημα του 3ου. Στάθηκε ικανός να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του στο ξεκίνημα όλων των σετς, πλην του 4ου.

Έδειξε πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι. Έμεινε δυνατός πνευματικά και τελείωσε το ματς με τον τρόπο που το τελείωσε. Συγχαρητήρια στον ίδιο και την ομάδα του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άξιζε" είπε ο πάντα δίκαιος Τζόκοβιτς μετά το 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο Philippe Chatrier.

Ο Τζόκοβιτς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και να ισοφαρίσει τα Majors του Ναδάλ καθώς την ώρα που ο ίδιος προερχόταν από τον τίτλο στη Ρώμη και έτρεχε ένα σερί 9 συνεχόμενων νικών, ο Ισπανός δεν ενέπνεε καθόλου εμπιστοσύνη αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμού καθ'όλη τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου.

"Είχα τις ευκαιρίες μου. Είχα τις ευκαιρίες μου στο 4ο σετ. Σέρβιρα για το σετ, είχα και κανα δυο set points. Ένα-δύο χτυπήματα και θα μπορούσα να παω το ματς στο 5ο σετ. Μετά το ματς θα ήταν διαφορετικό" είπε ο Νόλε ο οποίος υπογράμμισε: "Έδωσα το καλύτερό μου. Ξέρω ότι μπορούσα να παίξω καλύτερα. Είμαι υπερήφανος που πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Όπως είπα, έχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα. Είχα τις ευκαιρίες μου και δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Αυτό είναι. Ήταν μια μάχη 4 ωρών και πρέπει να δεχθώ αυτή την ήττα"

Πλέον, ο Σέρβος στρέφει την προσοχή του στη χορτάρινη σεζόν, εκεί όπου δεν θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απόφαση της ATP να μην βαθμολογήσει το Wimbledon, αφαιρώντας παράλληλα τους περσινούς βαθμούς από τους αθλητές.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ