ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς - Ναδάλ: Η απόλυτη τιτανομαχία στα ημιτελικά του Roland Garros

Ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη μεταξύ τους μονομαχία στο Masters της Ρώμης
Ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη μεταξύ τους μονομαχία στο Masters της Ρώμης © 2021 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους (όχι πριν τις 18:30 - ΕΡΤ3) σε μία απόλυτη τιτανομαχία με φόντο τον τελικό του Roland Garros.

Η συμμετοχή του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Roland Garros, έχει επισκιάσει τον δεύτερο ημιτελικό που θα ξεκινήσει αμέσως μετά στο Philippe Chatrier (όχιν πρινς απ' τις 18:30) ανάμεσα στους δύο κορυφαίους της εποχής μας και δύο από τους καλύτερους όλων των εποχών, τον κάτοχο 13 τίτλων στο Παρίσι Ράφαελ Ναδάλ και τον διψασμένο για επιπλέον Grand Slam τίτλους, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πρόκειται για το 58ο επεισόδιο ίσως στο πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο rivalry στην ιστορία του αθλήματος, με τον Σέρβο πρωταθλητή να προηγείται 29-28 του Βασιλιά του χώματος, όμως ο 35χρονος Ισπανός μετράει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ραντεβού τους με πιο πρόσφατη στον τελικό του Rome Masters πριν 3 εβδομάδες.

Ο Ράφα έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ 105-2 στο αγαπημένο του Roland Garros και μια από αυτές τις ήττες ήταν το 2015 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη του Σέρβου επί του Ναδάλ στο Παρίσι (1-7). 26 φορές ο Ράφα έχει "κεράσει" bagel τους αντιπάλους του στο Παρίσι και μια από αυτές ήταν στο περσινό τελικό απέναντι στον Νόλε (6-0, 6-2, 7-5).

"Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω, διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ" είπε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς που διεκδικεί τον 19ο Grand Slam της καριέρας του με τον οποίον θα φτάσει σε απόσταση βολής τους Φέντερερ, Ναδάλ που έχουν 20.

"Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Όλοι ξέρουν ότι σε αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ο τενίστας που βρεθεί σε καλύτερη ημέρα, έχει καλύτερες πιθανότητες. Είναι ένα σημαντικό ματς και για τους δυο μας" είπε ο Ναδάλ.

Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για μια εντυπωσιακή ημέρα στο Παρίσι, με δύο συναρπαστικά παιχνίδια που μπορεί να κριθούν και τα δύο στα 5 σετ.

Το πρόγραμμα της Παρασκεής

Φιλίπ Σαρτιέρ

15:50 – Αλεξάντερ Ζβέρεφ [6] - Στέφανος Τσιτσιπάς [5] (ΕΡΤ1 - Eurosport 1)

18:30 – Νόβακ Τζόκοβιτς [1] - Ράφαελ Ναδάλ [3] (ΕΡΤ3)

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ