ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς - Ναδάλ 3-1: Ο ασύλληπτος Νόλε αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό

O Νόβακ Τζόκοβιτς το ματς με τον Ράφα Ναδάλ
O Νόβακ Τζόκοβιτς το ματς με τον Ράφα Ναδάλ 2021/ CHRISTOPHE ENA/ ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε σε συγκλονιστικό ματς του Ράφα Ναδάλ με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) στον δεύτερο ημιτελικό και θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros ( 13/6, 16:00, ΕΡΤ 1).

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, αντάξιο της κλάσης των δύο παικτών, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, επικράτησε με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) του Ράφα Ναδάλ και πήρε το δεύτερο και τελευταίο εισητήριο για τον τελικό του Roland Garros (13/6, 16:00), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το ματς ήταν απλά συγκλονιστικό σε όλη του τη διάρκεια, οι δύο τενίστες έβγαλαν ασύλληπτους πόντους και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο Τζόκοβιτς ήταν τρομερός, έκανε ίσως το καλύτερό του ματς στο χώμα και πήρε το δεύτερο εισητήριο για τον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ υπήρχε μόνο ένας παίκτης στο κορτ και αυτός ήταν ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός ήταν απλά κυρίαρχος προηγήθηκε με 5-0 στα γκέιμ με τον Τζόκοβιτς να αδυνατεί να βρει λύσεις και τρόπους για να αντιδράσει. Ο Ναδάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του σετ ωστόσο ο Σέρβος αντέδρασε για τα καλά, μείωσε σε 5-3 αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή με το σετ να πηγαίνει στον Ναδάλ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ είδαμε έναν διαφορετικό "Νόλε", πιο αποφασιστικό και πιο δυναμικό. Ο Σέρβος προηγήθηκε με 4-2, έσπασε το σερβίς του Ναδάλ και παρά την αντίδραση του Ισπανού που μείωσε σε 5-3, ο Τζόκοβιτς έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ ήταν αντάξιο του ονόματος και την κλάσης των δύο παικτών. Ο Τζόκοβιτς είχε το μομέντουμ, όμως ο πάντα δυνατός στο χώμα Ναδάλ δεν τον άφησε ποτέ να κυριαρχήσει στο σετ και έμεινε σε απόσταση ενός γκέιμ. Ο Ισπανός ισοφάρισε, πήρε μάλιστα το προβάδισμα σε ένα σετ που δεν τελείωνε με τίποτα, ωστόσο ο Σέρβος είχε την ψυχραιμία που έπρεπε και πήρε το σετ στο τάι μπρέικ.

Στο τέταρτο σετ υπήρχε μόνο ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με 6-2 έκλεισε το σετ και το ματς σε ένα ματς που δεν απογοήτευσε κανένα από τους θεατές που το παρακολούθησαν.

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ