ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Έτσι πέφτει από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Νόλε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην αναμέτρηση κόντρα στον Ουμπέρτ Χουρκάτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην αναμέτρηση κόντρα στον Ουμπέρτ Χουρκάτς © 2021 THIBAULT CAMUS / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν τελικά δεν δικαιωθεί και απελαθεί από την Αυστραλία κινδυνεύει να πέσει και από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ προχωρήσουν αρκετά στο Australian Open.

Δεν είναι λίγες οι πιθανότητες, που θέλουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς να πέφτει από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αμέσως μετά το τέλος του φετινού Australian Open (17-30/1).

Αν ο Σέρβος δεν δικαιωθεί στην έφεση που άσκησε για την ακύρωση της βίζας του στην Αυστραλία, πράγμα που σημαίνει πως θα απελαθεί από τη χώρα και δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Major τουρνουά της σεζόν, τότε δυο τενίστες μπορούν να του "κλέψουν" τη θέση στην κορυφή της κατάταξης.

Τόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, όσο και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, θα έχουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, αν θέλουν να ξεπεράσουν τον Νόλε και ένας εκ των δυο να βρεθεί στο Νο1 των Rankings στις 31 Ιανουαρίου.

Ο Τζόκοβιτς με 11.015 πόντους αυτή τη στιγμή, φιγουράρει στην κορυφή, όμως εφόσον δεν αγωνιστεί στη Μελβούρνη, θα χάσει τους 2.000 πόντους που έχει να υπερασπιστεί από την περυσινή του κατάκτηση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πέσει στους 9.015 πόντους, με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 8.935 και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους 7.970. Βέβαια, μικρή σημασία έχει η διαφορά του Ρώσου με τον Γερμανό.

Ο Μεντβέντεφ πέρυσι έπαιξε στον τελικό, οπότε πρέπει να υπερασπιστεί τους 1.200 πόντους που κέρδισε, ενώ ο Ζβέρεφ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, άρα έχει να υπερασπιστεί πολύ λιγότερους. Για την ακρίβεια, 360.

Τι σημαίνει αυτό ; Τα σενάρια είναι πολύ απλά. Αν ένας εκ των Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ κατακτήσει το Grand Slam στη χώρα των καγκουρό, τότε θα ανέβει στο Νο1 και θα "γκρεμίσει" από εκεί τον Τζόκοβιτς.

Στην περίπτωση που Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, φτάσουν μέχρι τον τελικό, τότε ο 34χρονος Σέρβος σίγουρα θα χάσει το Νο1 από τα χέρια του.

Το Νο2 και το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται σε διαφορετικά ταμπλό (ο Μεντ στο κάτω και ο Σάσα στο πάνω), οπότε γίνεται αντιληπτό, ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι αυξημένες.

Εφόσον Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ φτάσουν στον τελικό, θα μονομαχήσουν πολύ σκληρά για την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά ταυτόχρονα και για την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Ο νικητής, τα παίρνει όλα.

Στην περίπτωση που ο Τζόκοβιτς δικαιωθεί τελικά στο δικαστήριο και αγωνιστεί στο Major της Μελβούρνης, τότε για να πέσει από το Νο1, θα πρέπει να αποκλειστεί πριν τον τελικό και στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ να κατακτήσει τον τίτλο. Αν αποκλειστεί πριν τα ημιτελικά, τότε αμφότεροι, Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, έχουν τις ίδιες πιθανότητες ανόδου στο Νο1, κατακτώντας το τρόπαιο.

Με συμμετοχή του στον τελικό, ανεξαρτήτου του τελικού αποτελέσματος, τότε ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει στο Νο1 και μετά το Αυστραλιανό Όπεν.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ