US OPEN

Τζόκοβιτς: Έφτασε τα 24 Grand Slam και τα τέσσερα στο US Open

Novak Djokovic, of Serbia, holds up the championship trophy after defeating Daniil Medvedev, of Russia, in the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 10, 2023, in New York. (AP Photo/Manu Fernandez)
Novak Djokovic, of Serbia, holds up the championship trophy after defeating Daniil Medvedev, of Russia, in the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 10, 2023, in New York. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για τέταρτη φορά στην καριέρα του το US Open, πανηγύρισε για τρίτη φορά τους τρεις τίτλους Grand Slam σε μία χρονιά και έφτασε τους 24 τίτλους.

Μια ακόμα ονειρική χρονιά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε επίπεδο Grand Slam ολοκληρώθηκε σχεδόν με τον ιδανικό τρόπο. Για τέταρτη φορά στην καριέρα του και πρώτη από το 2018 κατάφερε να κατακτήσει το US Open.

Συνολικά ο Νόλε κατάφερε να αγωνιστεί και στους τέσσερις τελικούς Grand Slam που υπήρχαν μέσα στη σεζόν και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου τις τρεις από αυτές.

Ο μοναδικός που τον νίκησε ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά στην καριέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την οποία κατέκτησε τους τρεις από τους τέσσερις τίτλους.

Φυσικά, με την κατάκτηση του US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε τους 24 τίτλους σε Grand Slam και κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίο έχει 22.

Επιπρόσθετα έπιασε την θρυλική Μάργκαρετ Κορτ στην κορυφή της συνολικής λίστας η οποία και εκείνη είχε 24 τίτλους σε Grand Slam.

Την ίδια ώρα στην Chart Race που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει καταφέρει να φτάσει με τα χρόνια στην κορυφή της σχετικής λίστας παρακολουθώντας την εξέλιξη της μάχης για την κορυφή σεζόν με τη σεζόν.

TAGS US OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ