ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Έχει ως οδηγό το περυσινό Roland Garros

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια παρουσίας σε τουρνουά της Ρώμης | 15 Μαΐου 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια παρουσίας σε τουρνουά της Ρώμης | 15 Μαΐου 2021 @2022 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Μόλις στο δεύτερο τουρνουά του για φέτος είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο τενίστα να παραδέχται ότι του έχει λείψει πολύ ο ανταγωνισμός στο ATP Tour.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι έτοιμος για να αγωνιστεί μόλις στο δεύτερο τουρνουά του για φέτος, με τον Σέρβο να παραδέχεται πως του έχει λείψει πολύ ο ανταγωνισμός στο ATP Tour και είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν, ενόψει της πιο ομαλής και με λιγότερους περιορισμούς συνέχειας στη χρονιά.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open ενώ δεν του επετρέπει να ταξιδέψει ούτες στις ΗΠΑ για τα δύο πρώτα Masters της χρονιάς σε Indian Wells και Μαϊάμι.

"Προσπαθώ πάντα να είμαι αισιόδοξος. Παίρνω μαθήματα από κάθε εμπειρία και ειδικά από αυτό το πολύ μεγάλο που συνέβη τον Ιανουάριο. Μόλις αρχίσω να παίζω αγώνες, προφανώς θα πρέπει να αντιμετωπίσω όλα όσα πιθανότατα ήταν αδρανοποιημένα μέσα και ίσως περιμένουν να βγουν.

Δεν νιώθω ότι όλη αυτή η περιπέτεια άφησε τεράστια σημάδια που δεν θα μου επιτρέπουν να προπονούμαι και να παίρνω μέρος σε τουρνουά ή θα επηρεάσουν τη ζωή μου. Αλλά ήταν δύσκολοι μήνες και κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Επομένως, θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο για αυτό που ακολουθεί" είπε ο "Νόλε" στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Μονακό την Κυριακή (10/4).

Ο Σέρβος που έχει παίξει μόλις σε τρεις αγώνες, όλους στο Ντουμπάι, παραδέχθηκε ότι του έλειψαν τα τουρνουά.

"Οι τελευταίοι 4-5 μήνες ήταν πολύ δύσκολοι πνευματικά και συναισθηματικά, αλλά τώρα είμαι εδώ. Θα προσπαθήσω να τα αφήσω όλα πίσω και να προχωρήσω. Η νίκη μου στο Roland Garros πέρυσι είναι ακόμη νωπή στο μυαλό μου και θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω ως έμπνευση στην έναρξη της χωμάτινης σεζόν.

"Έχω σκοπό να παίξω σε ολόκληρη τη χωμάτινη περίοδο. Καταλαβαίνω ότι ίσως δεν θα είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση στην αρχή, οπότε θα προσπαθήσω να δοκιμάσω τη μηχανή μου και να χτίσω το παιχνίδι μου".

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την Τρίτη τις υποχρεώσεις του στο Monte Carlo Masters αντιμετωπίζοντας τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ