ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Δικαιώθηκε στην έφεση, παίζει στο Paris Masters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © 2022 KELLY DEFINA/AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε στην έφεση από το δικαστήριο της Ομοσπονδίας και θα αγωνιστεί κανονικά στο Paris Masters, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήρθε αντιμέτωπος με τιμωρία από την ΑΤΡ, για την καθυστερημένη απόσυρσή του από το Indian Wells Masters πριν λίγες ημέρες.

Αν και, γνώριζε πως δεν είχε το δικαίωμα να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο τουρνουά της Καλιφόρνια, ο 34χρονος Σέρβος δεν απέσυρε τη συμμετοχή του από το Indian Wells Masters, αφήνοντας το όνομά του να μπει κανονικά στην κλήρωση της διοργάνωσης (γίνεται αυτόματα με τα ονόματα των κορυφαίων στην κατάταξη).

Ο Τζόκοβιτς μπήκε ως Νο2 seeded στο ταμπλό του Indian Wells και απέσυρε τη συμμετοχή του, μόλις... ελάχιστες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του θεσμού. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΤΡ, η καθυστερημένη απόσυρση από τουρνουά, τιμωρείται βαριά.

Πιο αναλυτικά, η ΑΤΡ αναφέρει πως όταν ένας τενίστας αργήσει να αποσύρει το όνομά του από ένα Masters 1000 τουρνουά, τότε τιμωρείται από την Ομοσπονδία και δέχεται ban συμμετοχής από το 1000άρι που έφερε το καλύτερό του αποτέλεσμα, τους προηγούμενους 12 μήνες.

Αυτόματα, ο Τζόκοβιτς απαγορεύτηκε, αρχικά, να αγωνιστεί στο Paris Masters 2022, μιας και το κατέκτησε πέρυσι.

Η τιμωρία αυτή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι, όταν... θυμήθηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του ο Τζόκοβιτς, δημιούργησε πρόβλημα στο ταμπλό, με το κάτω μέρος του να μένει... ανισόρροπο. Το τέταρτο τεταρτημόριο, άλλωστε, δεν είχε παίκτη του Top8.

Στην περίπτωση του Indian Wells, ο Ντιμιτρόφ από Νο32 seeded, πέρασε στη θέση του Νόλε, με τον Πορτογάλο, Ζοάο Σόουζα, να μπαίνει ως lucky loser στο main draw.

Ο Σόουζα εν τω μεταξύ, έπαιξε άσκοπα τα προκριματικά, μιας και αν ο Τζόκοβιτς απέσυρε τη συμμετοχή του στην ώρα του, όπως έπρεπε, τότε ο Πορτογάλος θα έμπαινε ούτως ή άλλως στο ταμπλό, χωρίς να χρειαστεί να κουραστεί με επιπλέον αγώνες νωρίτερα.

Ο Τζόκοβιτς ενημερώθηκε για αυτή την τιμωρία με email από την ΑΤΡ και αμέσως, όπως είχε δικαίωμα, άσκησε έφεση στο δικαστήριο της ΑΤΡ, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο Paris Masters του Οκτωβρίου.

Χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο της Ομοσπονδίας δικαίωσε τον Νο1 τενίστα του κόσμου και πλέον έχει και πάλι το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Bercy φέτος, ώστε να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ