MADRID OPEN

Τζόκοβιτς - Αλκαράθ 1-2: Απίστευτος ο Ισπανός πέρασε στον τελικό του Madrid Open

Τζόκοβιτς - Αλκαράθ 1-2: Απίστευτος ο Ισπανός πέρασε στον τελικό του Madrid Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε και κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Madrid Open. Περιμένει τον νικητή του Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να γράφει την δική του ιστορία. Ο 19χρονος Ισπανός μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε και κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Madrid Open.

Οι δυο τους έδωσαν μια τρομερή μάχη η οποία κράτησε τρεις ώρες και 35 λεπτά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Αλκαράθ πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης και πλέον θα περιμένει στον τελικό της Κυριακής τον νικητή του Τσιτσιπάς Ζβέρεφ.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Αλκαράθ, ο οποίος όπως έκανε απέναντι στον Ναδάλ έτσι και κόντρα στον Τζόκοβιτς ξεκίνησε με break. Ο Νόλε προσπάθησε να πιέσει και να βρει τρόπο να δημιουργήσει προβλήματα στον Ισπανό και τα κατάφερε στο όγδοο game.

Σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς πήρε πίσω το break και στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νόλε κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-6 (5).

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο κλειστό. Ο Αλκαράθ και ο Τζόκοβιτς κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ο Νόλε δημιούργησε πίεσε στο φινάλε τον Ισπανό για να φτάσει στο break, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τον λυγίσει.

Αντίθετα, στο δωδέκατο game ο Αλκαράθ δημιούργησε τριπλό break point στο σερβίς του αντιπάλου του και με τη δεύτερη έφτασε στο break που του έδωσε το δεύτερο σετ με 7-5 μέσα σε αποθέωση.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές έδωσαν μια ακόμα μεγάλη μάχη η οποία κρίθηκε εκ νέου στο τάι μπρέικ. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο break νωρίτερα αφού αμφότεροι έφτασαν κοντά, αλλά δεν τα κατάφεραν να σπάσουν το σερβίς των αντιπάλων τους.

Στο τάι μπρέικ ο Αλκαράθ ήταν εκείνος που έδειξε να πατά καλύτερα και να έχει περισσότερες δυνάμεις φτάνοντας τελικά στη μεγάλη νίκη.

TAGS MADRID OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ