ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Για μια θέση στον τελικό του Roland Garros

Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Russia's Andrey Rublev in the quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 7, 2020. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Russia's Andrey Rublev in the quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 7, 2020. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Το απόγευμα της Παρασκευής (09/10, μετά τις 18.00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση στον τελικό του Roland Garros.

Η μεγάλη ώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά πλησιάζει. Το απόγευμα της Παρασκευής (09/10, μετά τις 18.00) θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση στον τελικό του Roland Garros.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Grand Slam (είχε προηγηθεί το Australian Open το 2019) και πρώτη στο γαλλικό Όπεν ο Στεφ βρίσκεται στην κορυφαία τετράδα, όμως θέλει να κάνει και το επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα του με τον Τζόκοβιτς, κάνει με διαφορά το πιο ώριμο τουρνουά του στα γήπεδα του Roland Garros. Οι εμφανίσεις του κόντρα στον Ντιμιτρόφ και τον Ρούμπλεφ επιβεβαίωσαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο σωματικά όσο πνευματικά.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα παίξει κόντρα σε έναν μυθικό τενίστα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ίσως εκείνος που έχει το μεγαλύτερο κίνητρο απ' όλους για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Έχει περάσει ένα εφιαλτικό τετράμηνο με όσα έγιναν με τον κορονοϊό, το τουρνουά που διοργάνωσε και την αποβολή του από το US Open και θέλει όσο τίποτα το Roland Garros.

Είναι δεδομένο πως είτε έχει πρόβλημα τραυματισμού, είτε όχι είναι ικανός να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου . Για να τον κερδίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και να κάνει ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι. Το σημαντικότερο απ' όλα όμως είναι να είναι συγκεντρωμένος.

Τις δύο φορές που κατάφερε τα παραπάνω μπόρεσε να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Τζόκοβιτς σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο τενίστες και φυσικά όλοι θα θέλαμε να κάνει ο Στεφ το 3-3 και να περάσει στον τελικό.

Το σίγουρο είναι ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο που τον φέρνει στην τέταρτη θέση. Ποιο είναι αυτό; Να κατακτήσει το Roland Garros.

Επιπρόσθετα ο Στεφ έχει προσθέσει δεδομένα στον τραπεζικό του λογαριασμό 425.250. Αν περάσει στον τελικό τότε σε περίπτωση ήττας θα πάρει 850.500, ενώ εάν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου το χρηματικό έπαθλο είναι 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ