CINCINNATI MASTERS

Τσιτσιπάς - Τσόριτς 0-2: Ήττα για τον Στέφανο από τον διψασμένο Κροάτη στον τελικό του Cincinnati Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Σινσινάτι 2022 AP PHOTO/JEFF DEAN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό του Cincinnati Masters με τον Κροάτη να εμφανίζεται πιο έτοιμος πνευματικά και περισσότερο διψασμένος.

Την ευκαιρία να κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο μέσα στο 2022 και δέκατο συνολικά έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό του Cincinnati Masters.

Ο Κροάτης είχε πιο καθαρό μυαλό, ήταν περισσότερο έτοιμος πνευματικά και έδειχνε να το θέλει πιο πολύ στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν την επέμβαση. Από την άλλη ο Τσιτσιπάς από τα μισά του πρώτου σετ θόλωσε με αποτέλεσμα, να χάσει το τάι μπρέικ δίχως να πάρει πόντο.

Ο τελικός άρχισε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστες μπήκε από την αρχή πιέζοντας ασφυκτικά τον Μπόρνα Τσόριτς και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0.

Ο Κροάτης άρχισε να ξυπνάει σε εκείνο το σημείο και μετά τις απαραίτητες φωνές στον εαυτό του κατάφερε να μειώσει σε 4-3 παίρνοντας πίσω το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-4.

Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσόριτς δεν έδωσε ούτε έναν πόντο στον Τσιτσιπά και έκλεισε το πρώτο σετ.

Ο Τσόριτς κυριαρχούσε πάνω στο κορτ εκμεταλλευόμενος και τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε ο Τσιτσιπάς.

Ο Κροάτης έφτασε στο break στο έκτο game του δεύτερου σετ για να προηγηθεί με 4-2 και μετά σε ένα δραματικό σε εξέλιξη game κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 5-2. Ο τελικός έκλεισε με δεύτερο break από τον Τσόριτς ο οποίος τελείωσε το ματς με 7-6 (0), 6-2.

TAGS CINCINNATI MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ