ATP

Τσιτσιπάς - Τσίλιτς 2-0: Επιτυχημένη πρεμιέρα ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Ναδάλ/25-4-2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Ναδάλ/25-4-2021 @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Στον 3ο γύρο του Rome Masters, όπου θα περιμένει έναν εκ των Μπερετίνι-Μίλμαν, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ξεπέρασε στα δύο σετ (7-6, 6-2) το επικίνδυνο εμπόδιο του Μάριν Τσίλιτς.

Με ένα break στο τέλος του εναρκτήριου σετ και στο ξεκίνημα του δεύτερου, ο Στέφανος Τσιτιπάς επικράτησε 7-5, 6-2 του έμπειρου Κροάτη και ξεκίνησε ιδανικά την περιπέτειά του στο Rome Masters, τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν.

Προερχόμενος από τον αποκλεισμό του στον 3ο γύρο της Μαδρίτης, μετά από δύο σπουδαία τουρνουά σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι το αποφασιστικό πρόσωπο των δύο πρώτων χωμάτινων τουρνουά στην claycourt season και όντας αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές, έκαμψε την αντίσταση του ποιοτικού Τσίλιτς.

Σώζοντας δύο κρίσιμα break points του αντιπάλου του προς το τέλος του εναρκτήριου σετ, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το πολυπόθητο break με love στο 12ο game (7-5), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Με τη ψυχολογία υπέρ του, ο 22χρονος πρωταθλητής μας ξεκίνησε νωρίς με break στο 2ο σετ (2-0) και αφού δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλό του, πιστοποίησε την ανωτερότητά του με ένα ακόμη break στο κλείσιμο του ματς (6-2).

ROME MASTERS DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

Photo credits: Joan Monfort/Associated Press

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ