ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Το Μόντε Κάρλο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Μόντε Κάρλο κόντρα στον Φοκίνα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Μόντε Κάρλο κόντρα στον Φοκίνα @ 2022 DANIEL COLE / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι το Μόντε Κάρλο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του μετά τη νίκη επί του Νταβίντοβιτς - Φοκίνα (2-0) στον τελικό του OPEN στο πριγκιπάτο του Μονακού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης) διατήρησε τα σκήπτρα του στο OPEN του Μόντε Κάρλο, καθώς νίκησε τον Νταβίντοβις - Φοκίνα 2-0 σετ, στον πρώτο τελικό του Ισπανού τενίστα στην καριέρα του (Νο 46).

Ο Έλληνας τενίστας στις δηλώσεις του στο court πριν από την απονομή του τροπαίου, τόνισε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που κατέκτησε back-to-back τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο, το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του.

Ο Τσιτσιπάς συνεχάρη το τουρνουά για την οργάνωσή του, ενώ ευχαρίστησε την ομάδα του και την οικογένειά του, για τη στήριξη που του έχουν προσφέρει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο court: "Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό είναι, οπότε νιώθω πώς αισθάνεσαι. Συγχαρητήρια για την ομάδα σου. Νομίζω παίξαμε μαζί σε τουρνουά juniors. Έχουμε μεγάλο δρόμο. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Αυτό το άθλημα θέλει θυσίες καλή τύχη στην καριέρα σου.

Ήταν ένα θαυμάσιο event. Είχα την τύχη να κερδίσω πέρυσι και το κατάφερα και φέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για την άψογη οργάνωση του τουρνουά.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που έχω δει ως παιδί έξι χρονών. Και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αλλά όλο αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ομάδα μου και τη σκληρή δουλειά. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φδέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα

Η οργάνωση του τουρνουά ήταν εξαιρετική. Δεν είναι μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ".

Τον Στέφανο Τσιτσιπά συνεχάρη και ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Συγχαρητήρια Στέφανε έπαιξες καλύτερα από μένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ MONTE CARLO MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ