ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Το μονοπάτι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στο Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters © 2024 AP IMAGES

Δύσκολο έργο θα κληθεί να επιτελέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην διαδρομή του για το μεγάλο τουρνουά του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.9) θα κληθεί να φέρει εις πέρας δύσκολο έργο στην διαδρομή του στο Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς (Νο.52) τον οποίο έχει κερδίσει την μια και μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι έως τώρα, το 2019, σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ακολούθως, ο Τσιτσιπάς, θα αναμετρηθεί με τον νικητή από το ζευγάρι του αγώνα μεταξύ του Λάζλο Τζέρε ( Νο52) και Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο83).

Στον 3ο γύρο ο 25χρονος τενίστας θα κληθεί να παλέψει με τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ (Νο.17). Η ιστορία ανάμεσά τους δεν ευνοεί τον Τσιτσιπά, καθώς ο Ουμπέρ έχει 3-1 σκορ έναντι του Έλληνα αθλητή στους μεταξύ τους αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από εκείνον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον 4ο γύρο το επικρατέστερο όνομα που μπορεί να αποτελέσει αντίπαλος του Τσιτσιπά, είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο6) και στα προημιτελικά το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλο Αλκαράθ.

Σημειώνεται ότι ο Αλκαράθ έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα τραυματισμών, έτσι κρίνεται αβέβαιο το πως θα κυμανθούν οι αγωνιστικές του επιδόσεις.

Αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να προσπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια, στον ημιτελικό υπάρχουν τρεις υποψήφιοι τους οποίους και ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Πρόκειται για τους Χούμπερτ Χούρκατζ (Νο.8), Γιανίκ Σίνερ (Νο.2) ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει τραυματισμούς και έχει παίξει σε λίγους αγώνες, ή ακόμα και ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.10).

Όσον αφορά τα ονομάτα-μεγαθήρια του παγκόσμιου τένις, η κληρωτίδα έβγαλε αναμέτρηση από τον πρώτο γύρο για τους Ράφα Ναδάλ- Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Εάν ο Ισπανός τενίστας προκριθεί στον ημιτελικό θα παίξει ενδεχομένως απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατόχου του Roland Garros.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά στο Roland Garros

  • 1ος Γύρος: Φούτσοβιτς

  • 2ος Γύρος: Τζέρε- Αλτμάιερ

  • 3ος Γύρος: Ουμπέρ

  • 4ος Γύρος: Ρούμπλεφ

  • Προημιτελικά: Αλκαράθ

  • Ημιτελικός: Σίνερ

  • Τελικός: Τζόκοβιτς

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ