DAVIS CUP

Τσιτσιπάς: Το λεκτικό πινγκ πονγκ του Στέφανου με τον Θάνο που σκόρπισε γέλιο σε όλους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου για το Davis Cup | 3 Φεβρουαρίου 2023
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου για το Davis Cup | 3 Φεβρουαρίου 2023 IN TIME SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι η συνύπαρξη με τους συμπαίχτες του τον βοηθάει ψυχολογικά στο τουρ και επιδόθηκε σε ένα αστείο λεκτικό πινγκ πονγκ με τον Θάνο.

Μετά το τένις οι αθλητές της επιτυχημένης Εθνικής ομάδας των ανδρών που νίκησε τον Ισημερινό στο Davis Cup, επιδόθηκε σε λεκτικό πινγκ πονγκ, με πρωταγωνιστές τον εύθυμο Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αριστοτέλη Θάνο που σκόρπισαν το γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Ο Αριστοτέλης Θάνος ρωτήθηκε από ξένο δημοσιογράφο για τη νίκη του και αν τελικά αυτή ήταν το κλειδί για την άνοδο. Ο αθλητής που αντικατέστησε το Περβολαράκη τόνισε: “Νιώθω υπέροχα που νίκησα, αλλά ακόμα και αν δεν τα κατάφερνα μπορεί να κερδίζαμε το tie. Δεν ήταν το απόλυτο κλειδί στη νίκη. Ο Στέφανος πήρε δύο αγώνες. Ήταν μια καλή νίκη. Ειδικά για μένα, επειδή δεν είχα αγωνιστεί τους τελευταίους εννέα μήνες. Είμαι υπερήφανος που εκπροσώπησα την χώρα μου και που κέρδισα αυτό το κρίσιμο ματς, αλλά δεν ήταν το απόλυτο κλειδί”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρίστανε τον έκπληκτο μετά την τελευταία πρόταση του συναθλητή του. Χαμογέλασε, είχε και πολύ κέφι και άρχισε την παράσταση κάνοντας μια ερώτηση – παρέμβαση.

  • Στέφανος: "Δεν ήταν;"
  • Αριστοτέλης (χαμογελώντας): "Δεν ήταν".
  • Στέφανος (πιο αυστηρά): "Δεν ήταν;"
  • Αριστοτέλης (με επιμονή): "Δεν ήταν".
  • Στέφανος (συλλαβιστά και ακόμα πιο αυστηρά αυτή τη φορά): "Δεν ή – ταν;"
  • Αριστοτέλης: "Δεν ήταν. Πιστεύεις ότι ήταν;"
  • Στέφανος: "Ω Θεέ μου! Είσαι τρελός. Ήταν το μεγαλύτερο κλειδί σε όλο το tie. Αν δεν ήταν, ακόμα θα παίζαμε τένις εκεί έξω. Εσύ θα έπαιζες τώρα! Θα κατέληγε πάλι σε σένα. (γέλασαν)"
  • Αριστοτέλης: "Ε, είπα ότι δεν ήταν το απόλυτο κλειδί".

Το ευχαριστώ στους θεατές και όσα πρέπει να βελτιωθούν

Νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε αρχικά ότι τόσο στον πρώτο του αγώνα στο Davis Cup, όσο και στο δεύτερο βρήκε το ρυθμό του στο δεύτερο σετ και επεσήμανε ότι η Εθνική ομάδα είναι στις προτεραιότητές του παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, ενώ εξήγησε και ποιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν, ώστε να βελτιωθεί κι άλλο η Ελλάδα σε οργανωτικό επίπεδο. “Και τώρα που βρέθηκα εδώ δεν ήμουν στο 100%, αλλά για μένα μετράει πολύ ότι έχω τη δυνατότητα να είμαι με την Εθνική ομάδα για μια εβδομάδα. Ανεξάρτητα από το πώς ένιωθα, για μένα ήταν προτεραιότητα να βρεθώ εδώ.

Είχα μόνο δύο μέρες κενό μετά το Αυστραλιανό Όπεν και μπήκα αμέσως στις προπονήσεις. Το σώμα μου δεν ήταν στα καλύτερά του. Όμως, κατάφερα με τη νοητική δύναμή μου να βρω ισορροπία και το ρυθμό που είχα στην Αυστραλία. Αυτό δεν ήταν εύκολο, επειδή υπήρξαν κάποια πράγματα που δεν περίμενα.

Οι θεατές ήταν άψογοι. Μού άρεσε πάρα πολύ που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Γέμισαν ένα τόσο μεγάλο γήπεδο σχεδόν στο φουλ. Υπήρξαν λίγα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν χαρούμενος και δεν συνηθίζονται στο ΑΤΡ τουρ. Θέλω να τα πω, επειδή είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα. Αυτά ήταν δύο. Τα φώτα ήταν κακής ποιότητας και με ενόχλησαν (σ.σ. συχνά έτριβε τα μάτια του) και είμαι σίγουρος ότι ενόχλησαν και τους αντιπάλους μου. Το δεύτερο ήταν οι μπάλες που δεν ταίριαξαν με τη συγκεκριμένη επιφάνεια και με τις συνθήκες. Αυτά τα μοναδικά πράγματα που δεν ήταν στην κατάσταση που έπρεπε”.

Παραδέχθηκε ότι δεν του άρεσε η αγωνιστική παρουσία του, στο ΟΑΚΑ. “Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις αυτές τις δυο μέρες. Έχω να παίξω πολύ καιρό σε τόσο μέτρια επίπεδα. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με την ποιότητα που έφερα στο γήπεδο και χθες και σήμερα. Ειδικά στο 1ο σετ, σήμερα. Από την άλλη είμαι χαρούμενος που νίκησα σε αυτόν τον αγώνα και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να πάρει την πρόκριση. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Το να συνυπάρχω με τους συμπαίχτες μου, με δικούς μου ανθρώπους ανεβάζει το τένις μου στο τουρ”

Χαμογέλασε όταν τον ρώτησαν αν η Ελλάδα μπορεί να γίνει το Μαρόκο του Davis Cup και να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις, όπως έκανε η αφρικανική ομάδα στο Μουντιάλ.

“Θα ήταν ωραίο. Αυτή τη στιγμή είμαστε τα underdogs σ' αυτό που κάνουμε. Παίζουμε χωρίς φόβο. Δεν το σκεφτόμαστε πάρα πολύ, απλώς παίζουμε. Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα και όλοι είμαστε σχετικά νέοι. Εχουμε άλλες δυο συναντήσεις, ώστε να δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Οι επόμενες χώρες που θα αντιμετωπίσουμε είναι χωρίς με μεγάλη παράδοση στο τένις. Με τα χρόνια και με τις συνεχείς εμφανίσεις σε Davis Cup ties θα μαθαίνουν όλα τα παιδιά περισσότερα και είμαι κι εγώ πρόθυμος να βοηθήσω και να πάρω βοήθεια από την ομάδα”.

Μίλησε και στη συνέχεια για όσα του προσφέρει η συνύπαρξή του με τους συμπαίχτες του, ενώ ανέλυσε την πνευματική ετοιμότητά του και το αγωνιστικό πλάνο του. “Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας τοπ παίκτης είναι να πιστέψει ότι θα είναι πάντα έτσι, ότι προχωράει ως το τέλος στα τουρνουά. Αν έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για την ανάπτυξη σου στο τένις, αλλά η υπερβολή μπορεί να σε βλάψει. Πρέπει να μείνεις προσγειωμένος, να δουλεύεις συνέχεια, να κάνεις προσθήκες στο παιχνίδι σου. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Ξέρω τι μπορώ να πετύχω, το έχω αποδείξει. Το Roland Garros παραμένει ένα από αγαπημένα μου Grand Slam, η Μελβούρνη έχει ένα διαφορετικό vibe με το κοινό της. To Roland Garros είναι η επιφάνειά μου, μεγάλωσα παίζοντας στο χώμα και χαίρομαι να παίζω σε αυτό. Το απολαμβάνω που είναι σαν παρτίδα σκάκι. Ανυπομονώ για τη χωμάτινη σεζόν, αλλά και για τα μεγάλα τουρνουά των ΗΠΑ. Εκεί θα επικεντρωθώ, ώστε να προσθέσω πόντους που δεν είχα και να κάνω την Ελλάδα υπερήφανη. Θέλω να το κάνω για τη χώρα μου. Επίσης πρέπει να πω ότι ειδικά για μένα τα ties του Davis Cup προσθέτουν ηρεμία που χρειάζομαι για το μέλλον. Το να συνυπάρχω με τους συμπαίχτες μου, με δικούς μου ανθρώπους ανεβάζει το τένις μου στο τουρ”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαμογέλασε όταν ρωτήθηκε για την αγάπη που παίρνει από τα μικρά παιδιά και ειδικά αυτά που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και φώναζαν διαρκώς το όνομά του: “Είναι απ' τα καλύτερα συναισθήματα, να εμπνέεις τα μικρά παιδιά να ακολουθήσουν το άθλημά σου. Μου δίνει μεγάλη χαρά να βλέπω τα πρόσωπά τους και να καταλαβαίνω ότι μαθαίνουν απ' όλο αυτό. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία στη δική τους ηλικία να βλέπω τένις τόσο υψηλού επιπέδου, στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό που φέραμε ένα τέτοιο tie σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο. Τα παιδιά, αλλά και οι έφηβοι14-16 ετών που θέλουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το τένις, μπορούν να ελπίζουν. Αυτό τους παροτρύνει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους”.

Ο κόουτς, Δημήτρης Χατζηνικολάου μίλησε για την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη και τόνισε ότι παραμένει στα πλάνα του, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της ομάδας. “Ο πρώτος στόχος μας όταν αναλάβαμε το 2019 ήταν η άνοδος στο World Group I. Τώρα, κάνουμε καινούργιο σχεδιασμό για το World Group I. Η ομάδα έχει τον βασικό κορμό της και συνεχώς οι παίκτες είναι πιο βελτιωμένοι. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς με άφησαν άφωνο με την πρόοδο που είχαν και νοητικά και στο γήπεδο. Το επίπεδο του Στέφανου το γνωρίζουμε. Πιστεύω ότι θα έχουμε συνέχεια και θα μπορέσουμε με μια καλή κλήρωση να πάμε στο επόμενο βήμα.

Σχετικά με τον Σακελλαρίδη ήταν και τώρα ήταν στα πλάνα μας. Έκανα μια επικοινωνία μαζί του, στη συνέχεια προσπάθησα να κάνω και μια επικοινωνία με τον πατέρα του που διαχειρίζεται το τουρ του. Δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μου και συνεπώς δεν είχα την ευκαιρία να τον καλέσω ή να συζητήσουμε την είσοδό του στην ομάδα του Davis. Η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή για τον Στέφανο και όποτε θέλει μπορεί να έρθει, να μας προσεγγίσει, να μας μιλήσει και να γίνει μέλος της ομάδας”.

TAGS DAVIS CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ