LAVER CUP

Τσιτσιπάς - Τιάφο 1-2: Νίκη του Αμερικανού και το Laver Cup κατέληξε για πρώτη φορά στην Team World

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Φράνσις Τιάφο με 2-1 σετ (1-6, 7-6, 10-8) και η Team World κατέκτησε το Laver Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Φράνσις Τιάφο, καθώς ηττήθηκε 2-1 σετ (1-6, 7-6, 10-8) στην τρίτη μέρα του Laver Cup. Με αυτή τη νίκη η Team World πήρε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, καθώς τις προηγούμενες τέσσερις η Team Europe ήταν η νικήτρια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε ένα πανεύκολο πρώτο σετ, μέσα σε 20 λεπτά, επικρατώντας 6-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής έσπασε δύο φορές το σερβίς του Αμερικανού και είχε εύκολα service games με αποτέλεσμα να κατακτήσει εύκολα το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τιάφο βελτιώθηκε κατακόρυφα στο service game, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα δώδεκα game, δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και το σετ οδηγήθηκε σε tie break. Εκεί οι δύο τενίστες έβγαλαν κάποια καλά χτυπήματα.

Στο match tiebreak οι δύο τενίστες συνέχισαν να παίζουν όμορφο τένις και να κρατούν την αγωνία των θεατών. Ωστόσο ο Τιάφο μετά το 4-4, πήρε μπρος, έβγαλε κάποια πολύ όμορφα plays, ξεσηκώνοντας το κοινό και στο τέλος πήρε το σετ με 10-8.

TAGS LAVER CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ