AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: Θα μπει στο Australian Open ως το Νο3 του ταμπλό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο United Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο United Cup 2022 MARK BAKER / AP PHOTO

Η απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ από το Australian Open επιτρέπει στον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίσει μία ακόμα θέση στο ταμπλό του τουρνουά στο οποίο θα βρίσκεται στο Νο3.

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την εξαιρετική παρουσία της στο United Cup στα ημιτελικά και μαζί της ολοκληρώθηκε και εκείνη του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έμεινε αήττητος στο τουρνουά κάτι που του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νορβηγός θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Όκλαντ, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την κατάταξη στο ταμπλό του Australian Open. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (12/01) και θα βασιστεί στη βαθμολογία της ερχόμενης Δευτέρας (09/01).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά στο ταμπλό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς θα μπει ως το Νο3 λόγω της απόσυρσης του Κάρλος Αλκαράθ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί και τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα βρεθεί στο Νο4. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ό,τι Ναδάλ, Ρουντ, Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι πριν τα ημιτελικά. Να σημειώσουμε ότι ο Νόλε αν δεν αποσύρονταν ο Αλκαράθ θα ήταν ένα πιθανό εμπόδιο των άλλων τριών στα προημιτελικά.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορούν να σημαίνουν πολλά όμως και τίποτα αφού υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι αντίπαλοι για όλους τους αθλητές μέχρι να φτάσουμε στα ημιτελικά.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ