MIAMI OPEN

Τσιτσιπάς: Τα εμπόδια για τον τίτλο και τα έπαθλα στο Miami Open

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot from Lorenzo Sonego, of Italy, during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 30, 2021, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot from Lorenzo Sonego, of Italy, during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 30, 2021, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee) 2021 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στα προημιτελικά του Miami Open και δείχνει ικανός να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει και τα έπαθλα που διεκδικεί.

Δίχως αμφιβολία η εικόνα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Miami Open είναι εξαιρετική μέχρι τώρα. Δεν είναι τόσο οι εύκολες νίκες που έχει πάρει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έρχονται αυτές μέσα από πειστικές εμφανίσεις.

Ειδικά το ματς με τον Νισικόρι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για το μέλλον του. Ο σπουδαίος Ιάπωνας του έκανε αυτό που έχει πάθει πολλές φορές στο παρελθόν κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του Στέφανου στο δεύτερο σετ, πήρε μόλις τέσσερις πόντους στο σερβίς του, αλλά ήταν αρκετοί για να του κάνει το break και να κάνει το 1-1.

Σε εκείνο το σημείο και με τον Νισικόρι να βγάζει ορισμένους τρομερούς πόντους, ήταν εύκολο για τον Τσιτσιπά να χάσει τον πνευματικό έλεγχο του αγώνα, αλλά εκείνος κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος και να πάρει τη νίκη. Όπως σωστά, αντέδρασε και στην αντεπίθεση του Σονέγκο.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Είναι φανερό ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Μαϊάμι. Μια αποστολή η οποία παρά τις απουσίες που υπάρχουν στο τουρνουά έχει ακόμα αρκετά εμπόδια.

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει κόντρα στον Χούρκατζ. Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα βρει στο δρόμο του για έβδομη φορά τον Πολωνό και στις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες.

Αν τα καταφέρει στη συνέχεια θα πέσει πάνω στον Ρούμπλεβ, ο οποίος λογικά θα βάλει τέλος στο ονειρικό τουρνουά που πραγματοποιεί ο Κόρντα. Με τον Ρώσο ο Τσιτσιπάς έχει δύο νίκες και τρεις ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Σε περίπτωση που υπερκεράσει και αυτό το εμπόδιο τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε έναν ακόμα μεγάλο αγώνα ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανίλ Μεντβέντεβ. Βέβαια, δεν είναι δεδομένο ότι ο Ρώσος θα προκριθεί αφού έχει μπροστά του σημαντικά εμπόδια. Στον προημιτελικό αντιμετωπίζει τον Μπαουτίστα Αγκουτ, ενώ στη συνέχεια θα τον περιμένει ένας εκ των Σίνερ και Πούμπλικ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

1. Μεντβέντεβ - Μπαουτίστα Ακούτ

2. Σίνερ - Πούμπλικ

3. Κόρντα - Ρούμπλεβ

4. Τσιτσιπάς - Χούρκατζ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής 1 - Νικητής 2

Νικητής 3 - Νικητής 4

ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ

Από εκεί και πέρα τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει στο τουρνουά θα πάρουν σημαντικά λιγότερα χρήματα από ότι συνήθως.

Συνολικά τα έπαθλα στο τουρνουά σε σχέση με πέρσι έχουν υποστεί μείωση ύψους άνω του 65%! Με την μέχρι τώρα παρουσία του ο 22χρονος τενίστας έχει εξασφαλίσει 52023 ευρώ, ενώ εάν περάσει στα ημιτελικά θα πάρει το ποσό 79.315 ευρώ.

Τα χρήματα αυξάνονται για όσους φτάσουν στον τελικό. Ο ηττημένος θα πάρει 140.720 ευρώ, ενώ ο νικητής 255.855 ευρώ. Για να γίνουν καλύτερα αντιληπτές οι μειώσεις αρκεί να αναφέρουμε ότι τα χρήματα του νικητή έχουν μειωθεί κατά 77.96%, ενώ του ηττημένου 76.21%.

Photo credits: 2021 AP Photo/Wilfredo Lee

TAGS MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ