AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς - Σίνερ 3-2: Ατσάλινος Στέφανος προκρίθηκε στους "8" του Australian Open μετά από μάχη τεσσάρων ωρών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2023 MARK BAKER/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπειτα από μονομαχία που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες επιβλήθηκε 3-2 σετ του Σίνερ και προκρίθηκε στους "8" του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα.

Στα προημιτελικά του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού μετά από μάχη που κράτησε περίπου 4 ώρες επικράτησε 3-2 του Σίνερ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (24/01) τον Γίρι Λεχέτσκα (Νο71) ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε 3-1 σετ του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμκαι συνέχισε την ξέφρενη πορεία του.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας μπήκε στο ματς με break και στη συνέχεια έσβησε τέσσερα break points για να κρατήσει το σερβίς του για το 2-0.

Ο Σίνερ συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει την ευκαιρία για να φέρει το σετ στα ίσα. Αυτό τελικά συνέβη στο όγδοο game, όμως η αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν άμεση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με break back πήρε ξανά το πάνω χέρι στο σετ και στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός για να φτάσει στο 1-0 σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ άρχισε και εκείνο με break για τον Τσιτσιπά, ωστόσο αυτή τη φορά ο Σίνερ απάντησε άμεσα και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-2.

Η συνέχεια όμως εξελίχθηκε καρμπόν με το πρώτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ξανά το κρίσιμο break στο ένατο game και έπειτα κράτησε το σερβίς του για το 6-4 που σηματοδότησε και το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Γιανίκ Σίνερ κατάφερε να φτάσει στο break στο τέταρτο game και αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό αφού στη συνέχεια δεν απειλήθηκε και έφτασε στο 2-1 με 6-3.

Αυτό ήταν και το πρώτο σετ που έχασε στο τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού στα προηγούμενα τρία ματς είχε επικρατήσει με 3-0.

Το τέταρτο σετ είχε παρόμοια εικόνα με τρίτο. Αυτή τη φορά ο Σίνερ έκανε το break στο τρίτο game και ακολούθως κράτησε το σερβίς του δίχως προβλήματα για να κάνει το 6-4 και να στείλει το ματς στο πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιανίκ Σίνερ τα έδωσαν όλα. Εκείνος όμως που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο 24χρονος Έλληνας, ο οποίος με break στο έκτο game πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα και το εξαργύρωσε φτάνοντας στη νίκη.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της φάσης των "16"

Κυριακή 22/01

  • Νισιόκα - Χατσάνοφ 0-3
  • Χούρκατς - Κόρντα 2-3
  • Λεχέτσκα-Αλιασίμ 3-1
  • Τσιτσιπάς - Σίνερ 3-2

Δευτέρα 23/01

  • Ρούμπλεβ - Ρούνε
  • Ντε Μινόρ - Τζόκοβιτς
  • Σέλτον - Γουλφ
  • Μπαουτίστα Αγκούτ - Πολ

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Χατσάνοφ - Κόρντα
  2. Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς
  3. Νικητής του Ρούμπλεβ - Ρούνε με νικητή του Ντε Μινόρ - Τζόκοβιτς
  4. Νικητής του Σέλτον - Γουλφ με νικητή του Μπαουτίστα Αγκούτ - Πολ

Τα ζευγάρια των ημιτελικά

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ