ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 2-0: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου κι η συγκίνηση του Στέφανου

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 2-0: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου κι η συγκίνηση του Στέφανου
GLOMEX

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του στο Μόντε Κάρλο κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) και στις δηλώσεις κατά τη στέψη του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. (VIDEO)

Το Masters του Μόντε Κάρλο θα μείνει για πολλούς λόγους αξέχαστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του, σ' έναν τόπο που η μητέρα του στα Juniors είχε κατακτήσει έναν τίτλο. Το Πριγκιπάτο είναι και ο τόπος διαμονής του Τσιτσιπά, εκεί που ξεκίνησαν όλα με τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πάτρικ Μουράτογλου.

Σε μια σπάνια στιγμή έγινε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου μετά την κατάκτηση του τουρνουά από τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος μετά την κατάκτηση του πρώτου Masters της καριέρας του και με μια ιπποτική κίνηση απευθύνθηκε στον Ρώσο αντίπαλό του κάνοντας λόγο πως έχει υπάρξει σ’ αυτή τη θέση (δηλ. φιναλίστ) και αναγνωρίζει πώς νιώθει, αποθεώνοντάς τον και πώς θα έρθουν μεγάλα πράγματα και για τους δυο. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει πολύς δρόμος και για τους δυο, οι οποίοι μάλιστα ξεκίνησαν μαζί από τα Juniors και πλέον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

"Για πρώτη φορά ήρθα εδώ όταν ήμουν έξι χρονών. Είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Εδώ μεγάλωσα κιόλας, παρακολουθώντας τον Ράφα (Ναδάλ), τον Ρότζερ (Φέντερερ) και τον Νόβακ (Τζόκοβιτς). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι στη θέση του νικητή. Είναι υπέροχο που κατάφερα να φτάσω εδώ σήμερα. Νιώθω πολύ ευλογημένος. Είχα μια υπέροχη εβδομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους διαιτητές, τους χορηγούς, τους επόπτες. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον πρώτο προπονητή μου στην Ελλάδα, Γιώργο Φουντούκο, ο οποίος μου έμαθε το άθλημα. Φυσικά και στους γονείς μου και όλη μου την ομάδα" ήταν τα λόγια του.

Η αφιέρωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, καθώς ο Γιώργος Φουντούκος είναι ο άνθρωπος που του έμαθε τα πρώτα του βήματα στο χώμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τις δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τους φωτογράφους ευχαριστώντας και αυτούς και έκανε λόγο πως χάρη σ’ αυτούς το τουρνουά έγινε πιο διασκεδαστικό εξαιτίας της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες.

Photo Credits: Glomex

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ