ATP FINALS

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τον Στέφανο, ήττα και αποκλεισμός από το ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς MARCO BERTORELLO/AFP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και πήρε το πρώτο σετ ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ATP Finals.

Η χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε. Ο Έλληνας τενίστας, No.3 στην παγκόσμια κατάταξη, αν και πήρε το πρώτο σετ ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.7) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ATP Finals.

Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο ματς, έκανε ένα απολαυστικό πρώτο σετ δίχως αβίαστο λάθος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ρούμπλεφ ανέβασε στροφές, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του αντιπάλου του και έφτασε δίκαια στην πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρουντ.

Το ματς: Από την αρχή ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι θέλει να είναι φουλ επιθετικός στο παιχνίδι του απέναντι στον Ρούμπλεφ όντας παράλληλα υπομονετικός.

Το πρώτο σετ ουσιαστικά κρίθηκε στο τέταρτο game. Ο Ρώσος μπήκε ιδανικά και προηγήθηκε με 40-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε όχι απλά να μαζέψει το game, αλλά και να φτάσει στο break.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε εκνευρισμό στον Ρούμπλεφ ο οποίος ξέσπασε άλλη μία φορά στη ρακέτα του. Στη συνέχεια του σετ ο Τσιτσιπάς απλά κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο σετ κανένας από τους δύο παίκτες δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το όγδοο game. Εκεί ο Ρούμπλεφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και έφτασε στο break.

Ο Στεφ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, δημιούργησε break point δίχως όμως αποτέλεσμα αφού ο αντίπαλός του κατάφερε να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση για να κάνει το 6-3 στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Αντρέι Ρούμπλεφ μπήκε δυνατά και κατάφερε αυτή τη φορά να κάνει το break νωρίς στο τρίτο game κάτι που έφερε εκνευρισμό στον Έλληνα τενίστα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αντρέι Ρούμπλεφ να κυριαρχήσει στο κορτ και με δεύτερο break να τελειώσει ουσιαστικά το σετ και το ματς.

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ