ATP FINALS

Τσιτσιπάς: Ψάχνει το τέλειο στο Τορίνο για ένα επικό τέλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που πέτυχε στο Laver Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που πέτυχε στο Laver Cup @ 2022 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κυνηγήσει μια μεγάλη πορεία στο ATP Finals με στόχο να φτάσει ακόμα και στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να δώσει ένα μαγικό τέλος στη φετινή σεζόν στο ATP Tour αφού σε περίπτωση που κατακτήσει αήττητος το ATP Finals, θα ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ξεκινώντας τη δύσκολη προσπάθεια από το career high No3 της ATP Rankings, ο Τσιτσιπάς δεν έχει περιθώρια για λάθος, αν θέλει να κατακτήσει την κορυφή.

Φυσικά, η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς η κληρωτίδα δεν του φέρθηκε ιδιαίτερα καλά, τοποθετώντας τον μαζί με τους Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ στο Red Group.

11 νίκες και 20 ήττες είναι το ρεκόρ του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι στους αντιπάλους του στο κόκκινο γκρουπ και μόνο απέναντι στον Ρούμπλεφ έχει θετικό ρεκόρ (6-4).

Για να καταφέρει να κατακτήσει το year-end No1, ο Στέφανος θα πρέπει να κάνει το 5-0 στο Τορίνο. Να κατακτήσει, δηλαδή, τον τίτλο χωρίς να χάσει. Το 2019, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Finals και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο στο Λονδίνο, έχοντας μια ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ο Ράφαελ Ναδάλ επίσης διεκδικεί το Νο1 της κατάταξης και θα πετύχει αρκεί να πάει αήττητος στον τελικό. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ο Ισπανός θα έχει τους ίδιους πόντους με τον Αλκαράθ όμως θα τερματίσει εκείνος στην κορυφή γιατι έχει περισσότερους πόντους στα Grand Slam και στα Masters τουρνουά.

Το point system του ATP Finals δίνει 200 πόντους για κάθε νίκη στους ομίλους, 400 πόντους για νίκη στα ημιτελικά και 500 πόντους για τη νίκη στον τελικό.

Η μάχη για το Νο1

Player Points
1) Carlos Alcaraz 6,820
2) Rafael Nadal 5,820
3) Stefanos Tsitsipas 5,350


Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ