ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Οπέλκα 1-2: Ήττα στα ημιτελικά του Rogers Cup από τον Αμερικανό γίγαντα

Stefanos Tsitsipas, of Greece, wipes his face during a third round men's tennis match against Ugo Humbert, of France, at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Patrick Semansky)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, wipes his face during a third round men's tennis match against Ugo Humbert, of France, at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Patrick Semansky) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 σετ του ύψους 2.11, Ράιλι Οπέλκα, έπειτα από ένα δύσκολο παιχνίδι και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του Rogers Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με set και έφτασε να βρίσκεται μέχρι και τρεις πόντους μακριά από την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του National Bank Open, στο Τορόντο, όμως τελικά ηττήθηκε από τον πανύψηλο Ράιλι Οπέλκα, Νο32 τενίστα του κόσμου.

Ο ύψους 2.11 μέτρων Αμερικανός, βρήκε λύσεις σε όλους τους γρίφους που του έθεσε ο Στέφανος στο παιχνίδι και πήρε την σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του, έχοντας ως σημείο αναφοράς το παντοδύναμο σερβίς του.

Στους 16 άσους σταμάτησε το κοντέρ του 23χρονου Αμερικανού, ο οποίος μετά από δυο ώρες και 33 λεπτά οριακής μάχης, επικράτησε με 6-7(2), 7-6(4), 6-4, παίρνοντας την παρθενική του πρόκριση σε τελικό Masters διοργάνωσης.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Τζον Ίσνερ.

Αν και έφερε ουκ ολίγες φορές τα service games του Οπέλκα σε ισοπαλίες (30-30 ή 40-40), ο Στέφανος δεν είχε το κάτι παραπάνω από εκεί και έπειτα και έφτασε σε ένα μόλις break point σε ολόκληρο τον αγώνα, το οποίο και δεν εκμεταλλεύτηκε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς κέρδισε 21 πόντους πίσω από το πολύ δυνατό 1ο σερβίς του Νο32 τενίστα στον κόσμο (65/84 είχε) και έφερε 11 φορές σε ισοπαλία games του Αμερικανού, όμως το πρώτο και κατ' επέκταση τελευταίο break point του, ήρθε στα μέσα του 3ου set.

Ο Στέφανος δεν μπόρεσε να "κλείσει" το ματς με straight sets, παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω με 4-5 στο tie-break του 2ου set και είχε δυο σερβίς στα χέρια του, ώστε να δημιουργήσει match point.

Αντ' αυτού, από δικά του λάθη (ένα double fault και ένα misshit) ο Οπέλκα ισοφάρισε το ματς παίρνοντας το δεύτερο κομμάτι του ημιτελικού με 7-4 στο tie-break. Παράλληλα, πήρε με το μέρος του το μομέντουμ.

Μέχρι να έρθουν αυτά τα δυο καταστροφικά σερβίς από τη ρακέτα του Έλληνα, η μάχη είχε ξεκάθαρο φαβορί. Ο Στεφ ήταν καλύτερος, πιο ψύχραιμος και με περισσότερη υπομονή, όμως δυο πόντοι άλλαξαν το ρου της ιστορίας του αγώνα.

Παρ' όλα αυτά και στο 3ο set ο 23χρονος πρωταθλητής μας, είχε την ευκαιρία του. Στο 2-3, έφτιαξε break point στο σερβίς του Οπέλκα, όμως ο δεύτερος, το έσβησε με serve & volley.

Λίγες στιγμές αργότερα, έγινε το 3-3 και σα να μην έφτανε αυτό, το 30-0 του αμέσως επόμενου service game του Στέφανου, μετατράπηκε σε... break. Στην 3η ευκαιρία για break που έκανε ο Αμερικανός, "πλήγωσε" τον Τσιτσιπά.

Κερδίζοντας τέσσερις σερί πόντους (μέσα σε αυτούς και ένα double fault) ο... γίγαντας πήρε κεφάλι στο ματς και ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή ανατροπή χωρίς να απειληθεί εκ νέου.

Μ' αυτή τη σπουδαία νίκη, ο Οπέλκα εξασφάλισε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακόμη κι αν ηττηθεί στον τελικό του Τορόντο, θα ανέβει στο Νο23. Αν πάλι, καταφέρει και κατακτήσει τον τίτλο στον Καναδά, τότε θα δει τον εαυτό του την επόμενη Δευτέρα, να ανεβαίνει στο Νο16 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ