ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς: Όλα τα δεδομένα στη συνέχεια του Roland Garros για τον Στέφανο

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a point against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a point against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει για μια ακόμα χρονιά στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros και έχει μπροστά του έναν βατό δρόμο για να φτάσει μέχρι τον τελικό. Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν για το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Η ώρα για τα σπουδαία έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους υπόλοιπους τενίστες που συνεχίζουν στο Roland Garros. Δεδομένα θα έχουμε μπροστά μας μία συναρπαστική εβδομάδα στην οποία ειδικά στο πάνω μέρος του ταμπλό θα δούμε τεράστιες μάχες.

Φυσικά, εμείς θα έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στο κάτω μέρος. Εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει τη δική του μάχη για να φτάσει μέχρι το τέλος.

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό φαντάζει βατός, ειδικά με την εικόνα που έχει το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης στο χώμα. Τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Ρούνε (30/05, περίπου στις 15.00, Eurosport) και μετά θα βρει στην οκτάδα πιθανότατα τον Κάσπερ Ρουντ.

Εάν τα καταφέρει τότε λογικά θα τον περιμένει στα ημιτελικά είτε ο Μεντβέντεφ, είτε ο Ρούμπλεφ.

Τα δεδομένα για τους αντιπάλους του Τσιτσιπά

Πάμε να ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στους αντιπάλους του Στέφανου Τσιτσιπά από εδώ και πέρα. Σίγουρα κανένας τους δεν τον τρομάζει και ειδικά στο χώμα.

Ωστόσο, όλοι τους χρειάζονται προσοχή για να μπορέσει ο Έλληνας τενίστας να φτάσει μέχρι τον τελικό. Η αρχή θα γίνει με τον Ρούνε. Ο ο 19χρονος Δανός (Νο40) ανεβαίνει συνεχώς και ειδικά στο χώμα δείχνει ικανός να κάνει μεγάλες ζημιές.

Μάλιστα, έφτασε στον τέταρτο γύρο δίχως να χάσει σετ αφού πέταξε εκτός διαδοχικά τους Σαποβάλοφ (3-0), Λάακσονεν (3-0) και Γκαστόν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ρούνε δεν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να το βάλουμε στην εξίσωση αφού σίγουρα αμφότεροι θα χρειαστούν το χρόνο τους στο ματς για να βρουν που θα "χτυπήσουν".

Μετά τον Δανό ο Τσιτσιπάς πιθανότατα θα βρει έναν ακόμα φορμαρισμένο τενίστα και εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο λόγος για τον Κάσπερ Ρουντ ο οποίος βρίσκεται πια στο Top10 και ειδικά στο χώμα είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Στον ημιτελικό θα τον περιμένει πιθανότατα είτε ο Μεντβέντεφ είτε ο Ρούμπλεφ. Όποιος από τους δύο και να είναι θα πρόκειται για τα πιο δύσκολα εμπόδια μέχρι τον τελικό, αλλά ο Τσιτσιπάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Τα χρηματικά έπαθλα και η Παγκόσμια κατάταξη

Πάμε τώρα να δούμε ακόμα δύο δεδομένα για τη συνέχεια του Roland Garros. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήδη έχει εξασφαλίσει 220.000 ευρώ με την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο.

Ωστόσο, μπορεί να βγάλει πολλά περισσότερα. Ακριβώς από κάτω μπορεί να δείτε αναλυτικά τα ποσά που διεκδικεί ο Έλληνας τενίστα από εδώ και πέρα.

Κατάταξη - Χρηματικό έπαθλο

  • Νικητής - €2,200,000
  • Φιναλίστ - €1,100,000
  • Ημιτελικός - €600,000
  • Προημιτελικός - €380,000
  • Τέταρτος γύρος - €220,000

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Παγκόσμια κατάταξη στην οποία μπορεί να έχουμε πολλές ανακατατάξεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ανάλογα με τη δική του πορεία και φυσικά των υπολοίπων μπορεί να βρεθεί από τρίτος μέχρι έκτος. Φυσικά, μπορεί να έχουμε αλλαγή ακόμα και στην κορυφή με τους Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ να διεκδικούν την πρωτιά από τον Τζόκοβιτς.

Οι βαθμοί στην Παγκόσμια κατάταξη

Το καλεντάρι της διοργάνωσης

29-30 Μαΐου

  • Τέταρτος γύρος ανδρών - γυναικών

31 Μαΐου - 1 Ιουνίου

  • Προημιτελικοί ανδρών - γυναικών

2-3 Ιουνίου

  • Ημιτελικοί ανδρών - γυναικών

4 Ιουνίου

  • Τελικός γυναικών 15.00

5 Ιουνίου

  • Τελικός ανδρών 15.00

* Με εξαίρεση τις ημέρες των τελικών το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίζει στις 12 το πρωί, ενώ το τελευταίο παιχνίδι θα ορίζεται στις 9 το βράδυ.

Όλη η δράση του Roland Garros θα υπάρχει καθημερινά στο Matchcenter του SPORT24, ενώ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε τις μεταδόσεις κάθε ημέρας.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ