ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Ο Φριτζ έπαιξε πιο καλά από μένα, του άξιζε η νίκη"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο Australian Open απέναντι στον Ζίζου Μπεργκς | 15 Ιανουαρίου 2024
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο Australian Open απέναντι στον Ζίζου Μπεργκς | 15 Ιανουαρίου 2024 @2024 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε πως δικαίως ηττήθηκε από τον Βάλτερ Φριτζ στην κόντρα τους για τους "16" του Australian Open και εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει μέρος με την Ελλάδα στο επικείμενο Davis Cup.

Η αναμέτρηση με τον Βάλτερ Φριτζ πλήγωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά καθώς του μπλόκαρε το δρόμο προς τα προημιτελικά του Australian Open όπου περίμενε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (αντίθετα θα τεθεί αντιμέτωπός του ο Αμερικανός), με τον Έλληνα πρωταθλητη να μην απογοητεύεται ωστόσο και να εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του να πάρει μέρος στο Davis Cup και τους κρίσιμους αγώνες της Ελλάδας με την Ρουμανία για την άνοδό της στο World Group I.

"Ο Φριτζ ήταν καλύτερος, του αξίζει η νίκη, έπαιξε καλό τένις. Έπαιξε πιο σωστά από μένα και του βγήκε σε καλό δρόμο", είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς με δηλώσεις του στην ελληνική έκδοση του Eurosport, και πρόσθεσε:

"Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός των επόμενων τουρνουά. Ακόμα και όταν πήγα τελικό, το πρόγραμμά μου ήταν γεμάτο και δεν υπήρχαν κενά. Εξαρτάται τι συμφωνίες έχω με τα τουρνουά, τι έχω κανονίσει πριν ξεκινήσει η σεζόν με την ομάδα μου και ποια τουρνουά θα προσπαθήσω να είμαι καλά προετοιμασμένος ώστε να πάρω πόντους και να έχω προβάδισμα στη σεζόν.

Για μένα δεν αλλάζει τίποτα, θα ήθελα να παίξω στο Davis Cup με την Εθνική σε λίγες μέρες από τώρα. Θα ήθελα να είμαι εκεί πέρα και να παίξω. Απλώς αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε καλή θέση στην ATP Race, είμαι πίσω βαθμολογικά.

Για μένα θα πρέπει να έχω κάποιες καλές εμφανίσεις στους επόμενους μήνες για να βρεθώ και σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση με το τένις μου. Οι νίκες βοηθάνε ψυχολογικά. Σήμερα δεν μου βγήκε αλλά η ζωή συνεχίζεται".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ