BARCELONA OPEN

Τσιτσιπάς: Ο Αλκαράθ αντίπαλός του στον τελικό του Barcelona Open

Carlos Alcaraz of Spain reacts after winning a point against Alex de Minaur of Australia during a semi-final match at the Barcelona Open tennis tournament in Barcelona, Spain, Sunday, April 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Carlos Alcaraz of Spain reacts after winning a point against Alex de Minaur of Australia during a semi-final match at the Barcelona Open tennis tournament in Barcelona, Spain, Sunday, April 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε του Έβανς 2-0 σετ και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Barcelona Open το απόγευμα της Κυριακής (23/04, 17.00).

Δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί ο Κάρλος Αλκαράθ απέναντι στον Έβανς, επικράτησε 2-0 σετ και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τρόπαιο που είχε κατακτήσει πέρσι στο Barcelona Open.

Απέναντι του στον τελικό της Κυριακής (23/04, 17.00) θα βρει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε 2-1 σετ του Λορέντσο Μουζέτι.

Το ματς: Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ από τη γραμμή του service ξεκίνησε πρώτος ο No2 του κόσμου, διατηρώντας ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1), ενώ στο αμέσως επόμενο έκανε το πρώτο break, διευρύνοντας κι’ άλλο τη διαφορά (3-1).

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε στο νήμα το service του, για να αυξήσει την απόσταση από τον Έβανς (4-1), ο Βρετανός μείωσε προσωρινά στο 6ο game, όμως δεν είχε κάποια νέα επιθετική λύση και έτσι ο Αλκαράθ έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα, διπλασιάζοντας στο ενδιάμεσο τα break του (6-2).

Στο 2ο σετ, και πάλι ο 19χρονος Ισπανός είχε το μομέντουμ με το μέρος του, πραγματοποιώντας ένα καθοριστικό σερί με 4/4 κερδισμένα games, φτάνοντας στα 4 break (συνολικά) “κλειδώνοντας” σε εκείνο το σημείο την πρόκριση για τον τελικό (4-0).

Έσβησε το ένα από τα δύο break ο No26 της ATP κατάταξης, μείωσε περαιτέρω τη διαφορά με ένα καλό service game (4-2), όμως η συνέχεια άνηκε στον “γηπεδούχο”, καθώς πήρε το 7ο game με άψογη υπεράσπιση του service του, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με ένα ακόμα break (6-2).

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ