ATP

Τσιτσιπάς - Ντε Μινόρ 2-0: Ασταμάτητος ο Στέφανος, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rotterdam Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rotterdam Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rotterdam Cup AP PHOTO/PETER DEJONG

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Rotterdam Open πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επικράτησε του Αυστραλού, Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-0 σετ στο τουρνουά της Ολλανδίας. Κόντρα στον Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα στον ημιτελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4) απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο34) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Rotterdam Open στην Ολλανδία σε 91 λεπτά. Ο Έλληνας είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε δυσκολίες και στα δύο σετ, ανέβασε ρυθμό και έκανε το 7/7 απέναντι στον Αυστραλό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο tour.

Ο Ντε Μινόρ υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον Τσιτσιπά να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο του αγώνα, να δοκιμάσει πράγματα και εν τέλει να πανηγυρίσει τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα πρωταθλητή θα είναι ο 20χρονος Τσέχος, Γίρι Λεχέτσκα που κέρδισε με 2-1 σετ τον Ιταλό Μουζέτι.

Ο αγώνας

Ο Ντε Μινόρ μπήκε εξ αρχής με διάθεση να πιέσει τον Έλληνα πρωταθλητή. Οι δυο τους κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι τα μισά του πρώτου σετ σε ένα ματς υψηλού ρυθμού και απαιτήσεων. Ο Τσιτσιπάς δεν τα βρήκε εύκολα στα πρώτα γκέιμ καθώς πάλεψε ακόμα και για να υπερασπιστεί το σερβίς του απέναντι στον άκρως ανταγωνιστικό Αυστραλό.

Το μπρέικ για τον Έλληνα ήρθε στο πέμπτο γκέιμ του σετ εκεί όπου εκμεταλλεύτηκε στο 100% τα λάθη του αντιπάλου του και απέκτησε προβάδισμα. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του στα υπόλοιπα γκέιμ και αυτό ήταν αρκετό για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά, έκανε μπρέικ και έδειξε ικανός να τελειώνει νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Το Νο1 του βρήκε δύναμη από το backhand του και πήρε πολύτιμους πόντους φτάνοντας στο 3-0 έπειτα από δεύτερο σερί μπρέικ στο σερβίς του Ντε Μινόρ.

Η αντίδραση ήρθε από τον Ντε Μινόρ που ανέβασε ρυθμό, έδειξε το τένις που μπορεί να παίξει και πίεσε τον Τσιτσιπά. Ο Στέφανος όμως με το σερβίς να είναι το μεγάλο του όπλο, άντεξε στην πίεση και έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-4 παίρνοντας την πρόκριση.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ