DAVIS CUP

Τσιτσιπάς: "Να παίξουμε τένις σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα"

DAVIS CUP /  -  (  / EUROKINISSI)
DAVIS CUP / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έθεσε ως στόχο να σπάσει η χώρα μας το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε αγώνα τένις κάνοντας αγώνα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο του.

Ποιος είναι αυτός; Να γίνει αγώνας τένις στην Ελλάδα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με στόχο να σπάσει το ρεκόρ παρουσίας θεατών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ήταν συναισθηματικά φορτισμένος για το γεγονός ότι για πρώτη φορά έπαιζε σε τέτοιο γήπεδο στην Ελλάδα αλλά και από το θάνατο των δύο πιλότων

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Για την προσέλευση του κόσμου: "Υπάρχει ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα σπάσουμε περισσότερα ρεκόρ. Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στο τετραπλάσιο από αυτό που είναι τώρα. Έχοντας μερικά Grand Slam στο όνομα το δικό μου και της Μαρίας πιστεύω ότι αυτό θα μας επιτρέψει να γεμίσουμε ένα στάδιο σαν το Μαρακανά και αντι για ποδόσφαιρο να παιχτεί τένις μέσα σε αυτό.

Είναι κάτι που είχαμε την ευκαιρία να δούμε πριν από μερικά χρόνια στο Μεξικό με τον Φέντερερ και τον Ζβέρεφ. Αν δεν κάνω λάθος έπαιξαν μπροστά σε 100.000 κόσμο το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το τένις. Είναι λίγο δύσκολο να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα, αλλά θα ήταν μια καλή αρχή να φτάσουμε στο μισό".

Για το πώς έζησε την ατμόσφαιρα στο ελληνικό παιχνίδι και για την αφιέρωσή του στους αδικοχαμένους πιλότους: "Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο. Χωρίς κίνητρο δεν μπορείς να παίξει. Δεν ήταν από τους καλύτερους αγώνες μου σήμερα.

Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος τόσο από το θάνατο των δύο πιλότων όσο και από την παρουσία του κόσμου. Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο στην Αθήνα. Κατάφερα και βρήκα το ρυθμό μου προς το τέλος. Ο κόσμος αγαπάει το τένις και απ' ότι βλέπω έχει αγαπήσει το padel".

Για το εάν είχε κάποιο άγχος: "Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ξέρω τι μπορώ να δημιουργήσω στο γήπεδο. Το ξέρει και ο κόσμος. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιες συνθήκες επαγγελματικά τουρνουά και πήρε λίγο χρόνο να το συνηθίσω. Νομίζω ότι και για τον αντίπαλο ισχύει αυτό. Βρήκα όμως τον τρόπο. Βοήθησε το κοινό να μου δίνει μια ελευθερία μέσα στο κορτ την οποία απέκτησα στο δεύτερο σετ".

Για τον Γκιγιέν και το επίπεδό του, αλλά και για τις συνθήκες του αγώνα: "Ήταν η πρώτη μου φορά που έπαιξα σε ένα τέτοιο γήπεδο στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα σε κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα. Το είπα και πριν δεν είχα να αποδείξω τίποτα. Ξέρω τι μπορώ να πετύχω. Ήταν όμως δύσκολες οι συνθήκες στο κορτ. Προέρχομαι από εντελώς διαφορετική επιφάνεια και εντελώς διαφορετικό φωτισμό.

Σε ό,τι αφορά τον Γκιγιέν έχει πράγματα να φτιάξει στο παιχνίδι του. Κι εγώ όταν ήμουν μικρός είχα πολλά πράγματα να βελτιώσω. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κερδίσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ακόμα χτίζει το τένις του. Θέλω να τον συγχαρώ γιατί έκανε λίγο δύσκολη τη ζωή μου και είχε υπομονή".

Για τα όνειρα που έχει: "Έχω πολλά όνειρα. Ένα από αυτά είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όπως επίσης το να κατακτήσω το Davis cup με την Ελλάδα, να πάρω τα τέσσερα Grand Slam και το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης".

Για το τι πιστεύει ότι χρειάζεται βελτίωση στο παιχνίδι του: "Είμαι σε μια καλή φάση. Για μένα έχω περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να δημιουργήσω ένα πιο επιθετικό backhand. Πιστεύω ότι υπολείπομαι ένα 5-10% σε σχέση με αυτό που μπορώ να κάνω. Οπότε χρειάζεται δουλειά για να φτάσω σε αυτό που μπορώ μέσα στον αγώνα.

Πάντως βλέποντας το παιχνίδι μου σε σχέση με 3-4 χρόνια πριν έχουν αλλάξει πολλά. Η ηρεμία και η αύρα μου μέσα στο παιχνίδι είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τότε".

TAGS DAVIS CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ