AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: "Να κατακτήσω το Australian Open και να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια"

Τσιτσιπάς: "Να κατακτήσω το Australian Open και να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στους "4" του Australian Open, δηλώνοντας πως θα ήθελε να κερδίσει το τουρνουά και να δωρίσει ένα μέρος από το χρηματικό έπαθλο για τη δημιουργία σχολείου στη Βικτώρια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που προκρίθηκε στους "4" του Australian Open μετά τη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του Γίρι Λεχέτσκα, δήλωσε μετά το φινάλε του αγώνα πως στόχος του είναι να κατακτήσει το τουρνουά για να προσφέρει χρήματα που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός σχολείου στη Βικτώρια.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το σπουδαίο έργο της φιλανθρωπίας, τονίζοντας πως πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

"Ναι μπορώ να πω ότι ήταν μια καλή εμφάνιση. Αισθάνθηκα διαφορετικά σήμερα σε σχέση με τα άλλα ματς. Το πιο σημαντικό στο τέλος ήταν ότι βρήκα μία λύση. Έπαιξε δύο γύρους, είχε πολύ καλό τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που ξεκίνησε να παίζει πρόσφατα καλά. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, είναι ένας σπουδαίος παίκτης.

Έπρεπε να διαχειριστώ τα χτυπήματα εδάφους, ήταν πιο βαθιά από τη μία πλευρά . Στο tie break ήταν μία κρίσιμη στιγμή. Ειδικά σε αυτό το tie break. Πήρα τον έλεγχο του παιχνιδιού, είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έκλεισα το δεύτερο σετ. Έβγαλα κάποια σπαρτιάτικη αντίδραση.

Η Αυστραλία είναι σπουδαία χώρα. Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ. Από εδώ είναι κι η αγαπημένη μου ηθοποιός. Θα ήταν ωραίο να την δω στην κερκίδα. Μιλάω για τη Μάργκοτ Ρόμπι.

Ο κόσμος πάντα με καλωσορίζει, τα έχω πει πολλές φορές. Μεγάλωσα σ' ένα μέρος που έχει παρόμοιο το life style, αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Το Australian Open για μένα είναι το Grand Slam που αισθάνομαι σαν να είμαι στην πατρίδα μου".

Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ τον ρώτησε για το σπίτι που είχε πει ότι ήθελε να αγοράσει στην Αυστραλία: "Ας ξεχάσουμε για λίγο το θέμα της κατοικίας. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι πολύ με τη φιλανθρωπία. Θα ήθελα να το κερδίσω το Australian Open και να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια και να δώσω κάποιους πόρους.

Ας βάλουμε στην άκρη το τένις. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από αυτό. Η Βικτώρια είναι η πολιτεία της εκαπίδευσης. Είδα πόσο δύσκολο είναι για πολλά παιδιά στον κόσμο να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Θα ήθελα να προσφέρω αυτή τη δυνατότητα. Αυτό σημαίνει Αυστραλία για μένα".

Λίγο αργότερα μίλησε ξανά στο Eurosport τονίζοντας ότι η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα προηγούμενα παιχνίδια του ήταν καθοριστική.

"Η εμπειρία μου με βοήθησε. Προσπαθούσα να αποκομίσω ότι καλύτερο μπορώ τις προηγούμενες φορές. Τον σταμάτησα κάθε φορά που μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς. Δεν του έδωσα ευκαιρία να ανέβει" ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για τον Λεχέτσκα δήλωσε: "Ποτέ δεν είχε βρεθεί σε τέτοια θέση. Είχε μια καλή πορεία, έκανε καλές νίκες. Δεν είχε ξανά τέτοια ευκαιρία στην καριέρα του. Θα ήθελα να του πω να συνεχίσει να προσπαθεί".

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ