UNITED CUP

Τσιτσιπάς: Μπορεί να ανέβει και στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης μέσα από το United Cup

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a match against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a match against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα εκμεταλλευόμενος τους βαθμούς που παίρνει μέσα από το United Cup.

Το τέλος του 2022 βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά στην τέταρτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης έχοντας μικρή διαφορά τόσο από τον Κάσπερ Ρουντ όσο και από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο πρόωρος αποκλεισμός τόσο της Ισπανίας όσο και την Νορβηγίας από το United Cup επιτρέπουν στον Έλληνα τενίστα να τους προσπεράσει αμφότερους.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πορεία του μέχρι τώρα στο τουρνουά έχει πάρει +60 βαθμούς σε σχέση με εκείνους που είχε να υπερασπιστεί.

Αν το πρωί του Σαββάτου επικρατήσει του Ματέο Μπερετίνι τότε θα πάρει άλλους 105, θα ανέβει στους 5725 και θα προσπεράσει τον Κάσπερ Ρουντ ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Στη συνέχεια όλα θα εξαρτηθούν από δύο δεδομένα. Για να μπορέσει να ανέβει και στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης χρειάζεται να γίνουν άλλα δύο πράγματα.

  1. Η Ελλάδα να περάσει στον τελικό του United Cup
  2. Να νικήσει στον αγώνα του μονού στον τελικό τον αντίπαλό του ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

Αν γίνουν αυτά τα δύο τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπεράσει και τον Ραφαέλ Ναδάλ και θα ανέβει στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

TAGS UNITED CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ