ROME MASTERS

Τσιτσιπάς - Μουζέτι 2-0: Ο Στέφανος λύγισε τον μαχητικό Ιταλό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει 2023 MANU FERNANDEZ / AP PHOTO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Λορέντζο Μουζέτι επικράτησε 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πιστός στο ραντεβού του με τα προημιτελικά του Rome Masters, αφού επικράτησε 2-0 σετ του Λορέντζο Μουζέτι. Ο 21χρονος Ιταλός (Νο19) ήταν μαχητικός, αλλά αυτό δεν έφτανε απέναντι στον 24χρονο Έλληνα.

Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης αν και ξεκίνησε τον αγώνα με αρκετά αβίαστα λάθη και προβλήματα στο πρώτο σερβίς του κατάφερε να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Εκεί τον περιμένει ο Μπόρνα Τσόριτς. Ο 26χρονος Κροάτης βρίσκεται στο Νο16 της Παγκόσμιας κατάταξης και μετρά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το ματς: Ο Τσιτσιπάς μπήκε ιδανικά στον αγώνα και κατάφερε να κάνει το γρήγορο break για να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια είχε άλλες δύο ευκαιρίες για break τις οποίες δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Αντίθετα, στο έβδομο game ο Μουζέτι πήρε πίσω το break του 24χρονου Έλληνα για να μειώσει σε 4-3 και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να φέρει το σετ στα ίσα. Οι δυο τους κράτησαν στα επόμενα game το σερβίς τους μέχρι το δωδέκατο game όπου ο Τσιτσιπάς έκανε το δεύτερο break για να κλείσει το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Μουζέτι μπήκε με break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-0. Ο 24χρονος Έλληνας έψαχνε να βρει τρόπο να απαντήσει και τελικά το έπραξε για να κάνει το 3-3 και έπειτα σέρβιρε για να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σετ με 4-3.

Ο Στεφ έφτασε κοντά και στο break που θα του έδινε το δεύτερο σετ στο 5-4 έχοντας τέσσερα match point, ωστόσο ο Μουζέτι βρήκε τρόπο να βγει από τη δύσκολη θέση.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και λίγο αργότερα με τον Τσιτσιπά να κάνει αυτή τη φορά το break και να κλείνει το ματς με 7-5, 7-5.

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ