ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Μετά τις 21.00 ο αγώνας του με τον Μουζέτι

Ο Λορέντσο Μουσέτι στο Open του Μαϊάμι
Ο Λορέντσο Μουσέτι στο Open του Μαϊάμι © 2023 AP PHOTO/MARTA LAVANDIER

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Μουζέτι το βράδυ της Τρίτης (16/05, περίπου στις 21.30) με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Rome Masters.

Κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι θα παλέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την πρόκριση στην 8άδα του Rome Masters με τον Ιταλό να ολοκληρώνει την ανατροπή την Τρίτη απέναντι στον Φράνσις Τιάφο επικρατώντας με 5-7, 6-4, 6-3 και το βράδυ (16/05, περίπου στις 21:30, Cosmote Sports 6) θα αντιμετωπίσει τον Έλληνα τενίστα για τη φάση των “16”.

Μουζέτι και Τσιτσιπάς θα συναντηθούν και πάλι στη φετινή χωμάτινη σεζόν, μετά από τα ημιτελικά της Βαρκελώνης με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα 3 sets παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Ιταλός τελείωσε το ματς με 9 άσους (2 διπλά λάθη), έσβησε τα 9/12 break-points του Τιάφο, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες για break.

Στο 1ο set της Δευτέρας το βράδυ ο Τιάφο βρέθηκε πίσω με break (3-1), το οποίο πήρε πίσω λίγο αργότερα (3-3), ενώ με νέο καθοριστικό break στο 12ο game κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

O Μουζέτι στο 2ο set συμμάζεψε κάπως το πρώτο service (από 56% στο 67%) και με 2 break προηγήθηκε με 5-2. Ο Τιάφο κατάφερε να πάρει πίσω μόνο το ένα από τα δύο μειώνοντας σε 5-3 και 5-4 αμέσως μετά, όμως ο Μουζέτι στη 2η προσπάθεια να κλείσει το set έκανε το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τη βροχή να δυναμώνει.

Ωστόσο, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Αμερικανό να διαμαρτύρεται συνεχώς στον διαιτητή και τον Μουζέτι να κατακτά τα πρώτα δύο games βρίσκοντας break (2-0) και τον Τιάφο να μειώνει σε 2-1 προτού διακοπεί ο αγώνας.

Την Τρίτη οι δύο παίκτες επέστρεψαν με τον Μουζέτι να κρατάει σχετικά εύκολα το service του και στη συνέχεια μάλιστα να βρίσκει νέο break κάνοντας το 6-3 και σφραγίζοντας το βραδινό ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά για μια θέση στα προημιτελικά.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ