CINCINNATI MASTERS

Τσιτσιπάς - Κραΐνοβιτς 2-0: Πειστική πρεμιέρα και νίκη στο Cincinnati

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a point against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to winning a point against Jack Sock at the BNP Paribas Open tennis tournament Saturday, March 12, 2022, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πειστικός στην πρεμιέρα του στο Cincinnati, επικράτησε 2-0 σετ κόντρα στον Κραΐνοβιτς σε σχεδόν μία ώρα και προκρίθηκε στους "16" όπου θα αντιμετωπίσει τον Σβάρτσμαν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε σοβαρός στο ντεμπούτο του στο Cincinnati Masters και επικράτησε του Φίλιπ Κραΐνοβιτς με straight sets, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, δυο μόλις ημέρες μετά την πτώση του από το Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας του, ενόψει US Open.

Μετά από μόλις 69 λεπτά αγώνα, επιβλήθηκε του Σέρβου και Νο46 τενίστα του κόσμου, με σχετική άνεση και σκορ 6-3, 6-4, για να “κλείσει” το ραντεβού του στους “16”, με το Νο13 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Στέφανος, είχε σε καταπληκτική ημέρα το σερβίς του. Το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και δεν θα μπορούσε να θορυβηθεί από το παιχνίδι του Κραΐνοβιτς, μιας και ο Σέρβος δεν μπόρεσε να τον απειλήσει καθόλου.

Στα… τέσσερα αβίαστα λάθη έμεινε ο Νο7 τενίστας του κόσμου, σε ολόκληρο το παιχνίδι. Αριθμός, άκρως εντυπωσιακός, δεδομένων των συνθηκών, μιας και τις τελευταίες εβδομάδες δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση.

Οι 14 άσοι, οι 28 winners και οι 41/49 κερδισμένοι πόντοι πίσω από το σερβίς του, τον οδήγησαν σε πολύ εντυπωσιακή πρόκριση.

Δεν αντιμετώπισε ποτέ break point στον αγώνα και με ένα break σε κάθε set (2/4 b.p.), πανηγύρισε την 43η νίκη του μέσα στη σεζόν.

Αυτήν, ήταν η 1η νίκη του Τσιτσιπά στο Tour μετά τις 30 Ιουνίου και την επικράτηση κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον, για τον 2ο γύρο του Wimbledon. Έκτοτε, μετρούσε δυο σερί ήττες, από Κύργιο (Wimbledon) και Ντρέιπερ (Montreal Masters).

TAGS CINCINNATI MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ