ATP

Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-0: Με φόρα ο Στέφανος στα προημιτελικά του Rotterdam Open

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Benoit Paire of France during their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 22, 2022. (AP Photo/Hamish Blair)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Benoit Paire of France during their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 22, 2022. (AP Photo/Hamish Blair) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε αντίσταση μέχρι τα μισά του πρώτου σετ, πάτησε γκάζι και επικράτησε με 2-0 σετ του Λευκορώσου Ίλια Ιβάσκα για να προκριθεί στα προημιτελικά του Rotterdam Open. Κόντρα στον Ντε Μινόρ στον επόμενο γύρο.

Την θέση του στα προημιτελικά του Rotterdam Open έκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No4) που επικράτησε του Λευκορώσου, Ίλια Ιβάσκα (No48) με 2-0 σετ (6-4, 6-1). Ο Έλληνας ήταν κυρίαρχος από τα μισά του πρώτου σετ και μετά εκεί όπου ένα μπρέικ ήταν αρκετό για να πάρει την αυτοπεποίθηση που ήθελε και να μην κοιτάξει πίσω.

Ο Ιβάσκα πάλεψε απέναντι στον Τσιτσιπά όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και ο Έλληνας ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο δεύτερο σετ (προηγήθηκε με 5-0 στα γκέιμ) και έκλεισε το ματς με 6-1. Στα προημιτελικά στην Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ (No34).

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από νωρίς τα δόντια του στο πρώτο σετ απέναντι στον Ιβάσκα. Δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του με τα πολύ δυνατά σερβίς του και τον απείλησε από νωρίς με πολλαπλά μπρέικ. Ο Λευκορώσος άντεξε στην πίεση του Έλληνα, όμως ο Στέφανος πάτησε το γκάζι όταν έπρεπε και έκλεισε το πρώτο σετ με μπρέικ στο σερβίς του Ιβάσκα (6-4).

Με φόρα από την κατάκτηση του πρώτου σετ, ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος στην αρχή του δεύτερου, έκανε από νωρίς μπρέικ στο σερβίς του Ιβάσκα και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στα γκέιμ. Ο Λευκορώσος υπέπεσε σε αβίαστα λάθη και έδωσε πατήματα στον Έλληνα που φυσικά τα εκμεταλλεύτηκε. Ο Ιβάσκα κατάφερε να πάρει μόλις ένα γκέιμ στο δεύτερο σετ, με την πρόκριση να πηγαίνει στα χέρια του Έλληνα.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ