CINCINNATI MASTERS

Τσιτσιπάς - Ίσνερ 2-1: "Γκρέμισε" τον Ίσνερ και παίζει με Μεντβέντεφ στα ημιτελικά ο Έλληνας τενίστας

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Lorenzo Sonego, of Italy, during the Western & Southern Open tennis tournament Thursday, Aug. 19, 2021, in Mason, Ohio. (AP Photo/Darron Cummings)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot to Lorenzo Sonego, of Italy, during the Western & Southern Open tennis tournament Thursday, Aug. 19, 2021, in Mason, Ohio. (AP Photo/Darron Cummings) © 2021 DARRON CUMMINGS / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα νίκησε τον Ίσνερ και πέρασε στα ημιτελικά του Cincinnati Masters όπου θα βρεθεί το Σάββατο (20/8, 22:00) αντίπαλος με το Νο1 τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) βρήκε αντίδοτο στα πολύ μεγάλα σερβίς του Τζον Ίσνερ, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break point του στο ματς και με δύσκολη νίκη στα τρία sets, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Παρά τους 19 άσους του 37χρονου Αμερικανού, ο Έλληνας πρωταθλητής "επιβίωσε" σε δυο ώρες και 23 λεπτά αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση με 7-6(5), 5-7, 6-3, για τους "4" καλύτερους του Western & Southern Open, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/8, 22:00, COSMOTE SPORT 6HD και LIVE από το Matchcenter του SPORT24), τον Νο1 τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστούν οι Κάμερον Νόρι και Μπόρνα Τσόριτς, οι οποίοι πήραν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός διεκδίκησης τίτλου τους Κάρλος Αλκαράθ και Φίλιξ Οζέρ-Αλισίμ.

Πολλή υπομονή, ακόμη περισσότερη ψυχραιμία και πίστη για την πρόκριση, χρειάστηκε ο Στέφανος για να κάμψει την αντίσταση του big server αντιπάλου του. Ένα break point, στο 8ο game του 3ου set, ήταν αρκετό, για να του δώσει την πρόκριση.

Μπορεί να μην κατάφερε να πιέσει ουσιαστικά το σερβίς του Ίσνερ, όμως ο Στέφανος μπόρεσε να είναι σταθερός πίσω από το δικό του σερβίς και παίζοντας καλύτερα από τον Αμερικανό, στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, κατέκτησε δίκαια την πρόκριση.

Μοναδικό μελανό σημείο για τον 24χρονο, το 11ο game του 2ου set. Εκεί, ο Ίσνερ βρήκε μεγάλες μπάλες, ο Στέφανος έπαιξε σχεδόν αποκλειστικά με 2ο σερβίς και ευτύχησε να κάνει το break (5-6), στέλνοντας το ματς σε decider, λίγες στιγμές αργότερα.

Με μόλις εννέα αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Τσιτσιπάς, που έβγαλε 41 winners, εκ των οποίων οι επτά ήταν άσοι και με 72/96 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, έφτασε στη 3η διαδοχική πρόκρισή του, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πέρυσι, ηττήθηκε στους “4”, από τον μετέπειτα πρωταθλητή του θεσμού, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το Σάββατο (20/8), έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να κάνει το άλμα προς τον μεγάλο τελικό του event.

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως, μιας και ο φορμαρισμένος -αυτή την εβδομάδα- Ντανίλ Μεντβέντεφ, έχει υπέρ του και τη μακρά προϊστορία. Οι δυο τους, έχουν τεθεί αντιμέτωποι εννέα φορές στο Tour, με τον Ρώσο να μετράει επτά νίκες και τον Τσιτσιπά δυο.

Θα είναι η 1η μάχη των δυο, μετά τον ημιτελικό τους στη Μελβούρνη, πριν λίγους μήνες, την ώρα που ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο4 του ταμπλό στο Σινσινάτι, συνεχίζει να προπορεύεται στη λίστα με τους τενίστες που έχουν πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες στη σεζόν.

Κόντρα στον Ίσνερ, πανηγύρισε τη νίκη υπ’ αριθμόν 45, που του εξασφάλισε την 4η συμμετοχή του σε Masters ημιτελικό, μέσα στο 2022. Συνολικά, θα αγωνιστεί στον 8ο ημιτελικό του στη σεζόν.

Πηγή: Tennis24

TAGS CINCINNATI MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ