ATP

Τσιτσιπάς: Η κλήρωση του Στέφανου στο Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη Ρώμη κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Το πιθανό μονοπάτι του στο Rome Masters.

Ένα… Deja Vu της κλήρωσης στη Μαδρίτη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (6/5) στη Ρώμη, με την κλήρωση του ιταλικού Masters, να επιφυλάσσει χαρμόσυνα νέα στον Στέφανο Τσιτσιπά και μεγάλη αγωνία στους φίλους των Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως ακριβώς έγινε και πριν μερικές ημέρες στο Madrid Open, Ναδάλ και Τζόκοβιτς τοποθετήθηκαν στο ίδιο μέρος του ταμπλό, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πηγαίνει απέναντι, παρέα με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μοναδική, αλλά σημαντική διαφορά, το γεγονός ότι ο Κάρλος Αλκαράθ, από εκεί που έπαιξε προημιτελικά στη Μαδρίτη κόντρα στον Ναδάλ, τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό στη Ρώμη, αφήνοντας τους “αιώνιους”… μόνους πάνω και μια μονομαχία των δυο στα ημιτελικά, να φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Οι μάχες στο πάνω μέρος του ταμπλό

Ο περυσινός πρωταθλητής στο Foro Italico και Νο3 του φετινού ταμπλό, Ράφα Ναδάλ, θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στον υψηλόσωμο Αμερικανό, Τζον Ίσνερ, ή σε έναν παίκτη προερχόμενο από τα προκριματικά.

Στους “16”, βάσει των seedings, πιθανός αντίπαλος του 35χρονου Ισπανού είναι ο Ντένις Σαποβάλοφ, αν και στο bracket είναι επίσης ο περυσινός ημιφιναλίστ και “γηπεδούχος”, Λορέντζο Σονέγκο.

Τον Νο5 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, έχει πιθανό αντίπαλο στην “8άδα” ο Ναδάλ. Χούρκατς, Γκοφάν, Μπρούκσμπι, Φαν Ντε Ζάντσουλπ και Κόρντα, είναι στο κομμάτι του Νορβηγού, που θα πρέπει να αλλάξει άρδην εικόνα, σε σχέση με τις πρόσφατες εμφανίσεις του, αν θέλει να τα πάει καλά στο θεσμό.

Όσον αφορά τον περυσινό φιναλίστ και φετινό Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα κάνει ντεμπούτο απέναντι σε έναν εκ των Άσλαν Καράτσεφ και Τζορτζ Λόιντ Χάρις, ενώ στον 3ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των: Σταν Βαβρίνκα, Μπόρνα Τσόριτς και Ράιλι Οπέλκα.

Τον Νο8 του ταμπλό και φορμαρισμένο αυτή την εβδομάδα, Καναδό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, πιθανότατα θα συναντήσει ο Νόλε, αν βρεθεί στα προημιτελικά. Πάντως, στο bracket του Φίλιξ είναι και ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο τενίστας δηλαδή, που απέκλεισε τον Τζόκοβιτς στον 2ο γύρο του Monte Carlo Masters.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς διασταυρώνονται στα ημιτελικά, σε ένα πιθανό σπουδαίο ντέρμπι, rematch του περυσινού τελικού.

Το κάτω μέρος του ταμπλό και το μονοπάτι Τσιτσιπά

Στα… ίδια έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την κλήρωση της Ρώμης να μοιάζει πάρα πολύ με αυτή της Μαδρίτης. Παρόμοιο μονοπάτι έχει ο Έλληνας τενίστας στην Ιταλία, με πιθανό αντίπαλο στους “8”, τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Όπως ακριβώς και στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο 23χρονος πρωταθλητής μας, αντιμετώπισε τον Βούλγαρο, τόσο στο Barcelona Open, όσο και στο Madrid Open.

Έναν εκ των Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Κάρεν Χατσάνοφ, θα παίξει ο Στέφανος στους “16”, πριν από την ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Ρούμπλεφ.

Στα ημιτελικά, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάρλος Αλκαράθ είναι οι δυο πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά. Ο Γερμανός, Νο2 του ταμπλό, έχει την… ατυχία να έχει πιθανό αντίπαλο στους “8” τον 19χρονο Ισπανό, που οργιάζει στο Tour τις τελευταίες εβδομάδες.

Ζβέρεφ και Αλκαράθ πάντως, δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλά εμπόδια στο διάβα τους, μέχρι την πιθανή συνάντησή τους.

Οι πιθανοί προημιτελικοί

  • Τζόκοβιτς – Αλιασίμ
  • Ναδάλ – Ρουντ
  • Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ
  • Ζβέρεφ – Αλκαράθ

Τα “καυτά” ζευγάρια 1ου γύρου

  • Βαβρίνκα – Οπέλκα
  • Σβάρτσμαν – Κετσμάνοβιτς
  • Σαποβάλοφ – Σονέγκο
  • Χούρκατς – Γκοφάν
  • Φαν Ντε Ζάντσουλπ – Κόρντα
  • Τιμ – Φονίνι
  • Μπαουτίστα Αγούτ – Ντε Μινόρ

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ