MIAMI OPEN

Τσιτσιπάς - Γουλφ 2-1: Στο ρελαντί η νίκη - πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open

Τσιτσιπάς - Γουλφ 2-1: Στο ρελαντί η νίκη - πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open
© 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε ως ένα βαθμό, αλλά δεν γινόταν να χάσει από τον Τζέι Τζέι Γουλφ (Νο167). Έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-1) και μαζί το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Miami Open, εκεί όπου τον περιμένει ο Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο28).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενθουσίασε ακριβώς απέναντι στον Τζέι Τζέι Γουλφ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Πήρε τη νίκη απέναντι στο Νο167 για τον 2ο γύρο του Miami Open με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-1) και ξεκίνησε με τον δέοντα τρόπο την προσπάθεια στο Miami Open -είχε περάσει από τον Α' γύρο με bye.

Το μεγάλο όπλο του Στέφανου στον αγώνα με τον 23χρονο τενίστα ήταν η συνέπεια στο σερβίς, αλλά κι ο κυνικός τρόπος με τον οποίο εκμεταλλευόταν τα λάθη του αντιπάλου του, ειδικά στο 3ο σετ. Εκεί όπου έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και... θυμό, μην επιτρέποντας στον Τζέι Τζέι Γουλφ να πιστέψει πως μπορεί να κάνει το θαύμα.

Στον 3ο γύρο του Miami Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ ντε Μινόρ από την Αυστραλία (Νο28).

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξ αρχής πολύ επιθετικός στο σερβίς, πίεσε τον Τζέι Τζέι Γουλφ και δεν του έδωσε τη δυνατότητα να πιστέψει πως μπορεί να κάνει το break. Το ίδιο όμως ίσχυε επίσης από την απέναντι πλευρά, αφού το Νο167 της παγκόσμιας κατάταξης παρουσίαζε αξιοζήλευτη σταθερότητα. Στο κρισιμότερο γκέιμ του 1ου σετ όμως, η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας έκανε τη διαφορά. Ο Στέφανος είχε το break point, το εκμεταλλεύτηκε και πήρε το 1ο σετ με 6-4.

Το 2ο σετ δεν ξεκίνησε με ανάλογο τρόπο όμως. Ο Τζέι Τζέι Γουλφ έκανε το break με το "καλημέρα" και λίγο αργότερα πήρε αέρα στο σετ (0-2), τον οποίο όμως έχασε γρήγορα. Η αντίδραση του Στέφανου ήταν άμεση. Πίεσε πολύ περισσότερο στο σερβίς, απάντησε στο break και επανάφερε την ισορροπία στο σετ, το οποίο όμως κατέληξε στην πλευρά του αντιπάλου του. Στο τάι μπρέικ, η εκκίνηση του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν καλύτερη, στην πορεία όμως ο Στέφανος έκανε αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Τζέι Τζέι Γουλφ να πάρει το σετ με 7-5 στο τάι μπρέικ.

Η απώλεια του 2ου σετ πείσμωσε τον Στέφανο, ο οποίος μπήκε στο 3ο με ξεκάθαρη διάθεση να... τελειώνει. Με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα στα χτυπήματά του, αλλά και αποτελεσματικότητα στις επιστροφές στο σερβίς του Τζέι Τζέι Γουλφ, ο Στέφανος έκανε δύο μαζεμένα μπρέικ, προηγήθηκε με 4-1 γκέιμ και δεν ξανακοίταξε πίσω. Πήρε το 3ο σετ με 6-1 και μαζί με τη νίκη, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον Γ' Γύρο του Miami Open.

TAGS MIAMI OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ